EUR: 331,09 Ft
CHF: 302,29 Ft
2019. december 08., vasárnap
Mária

Egyéb Győr

Mindenki büszke a főtörzsőrmesterre

Az idei TEK Budo és Küzdősport Gálán nemcsak győri rendőrök, hanem győri katona is elindult. Életében először, és rögtön éremmel tért haza Ughy Balázs főtörzsőrmester, kiképző altiszt. Szívesen beszélt a versenyről, és hogy miért is fontos számára a harcművészet.

Ughy Balázs főtörzsőrmester az idén különleges születésnapi ajándékkal lepte meg magát…
Fotó: Marcali Gábor

Ughy Balázs főtörzsőrmester a MH. 6. Sipos Gyula Területvédelmi Ezred, 19. Szalontai Ferenc Területvédelmi Zászlóalj Kiképző Századának kiképző altisztje, aki a katonáknak elsősorban katonai testnevelést és közelharcot oktat. Szereti a hivatását, 2002 óta érdeklik a küzdősportok.


 

– A TEK által szervezett küzdősportgálán a fegyveres és rendvédelmi szervek mérhetik össze tudásukat, a Terror Elhárítási Központ, a rendőrség, az országgyűlési őrség, a honvédség és az OMSZ is ad versenyzőket – kezdte Ughy Balázs főtörzsőrmester. – Az idei viadalt pont a születésnapomon tartották. A felkészülést nagyban támogatták elöljáróim is, akiknek ez úton is köszönöm, hogy ki álltak mellettem.

Választott kategóriája a kjókusin karate volt, a +80 kilogrammos versenyzők között. Ez a küzdelem teljes erővel bevitt támadásokat tartalmaz, test a test ellen. A győri katona a kezdetektől komolyan vette a felkészülést, amelyben segítségére volt mestere, szenszei Kocka László, a győri Shinju-Kai karateegyesület vezetője. Ráadásul Balázs egy életmódváltásba is belekezdett, így nem volt ritka a napi kettő, egyenként akár 1,5 órás edzés sem, amelyet futással és súlyzózással egészített ki.


– A kemény edzés és felkészülés meghozta az eredményét, mentálisan és fizikailag is rengeteget erősödtem a TEK-gálára. A mesterem úgy készített fel a küzdelemre, hogy ott bizony visszaütnek. Ezt éreztem is, igaz, hogy csak másnap, mert a viadal közben és utána is dolgozott még az adrenalin. Vasárnap  jöttek elő a fájdalmak testszerte, de ez csak még szebbé teszi az emléket. Igazi harcosként küzdöttem, úgy érzem méltó voltam a kjókusin legfőbb jelmondatára: „Soha ne add fel!”.

Élete első TEK-gáláján ezüstérmet szerzett a főtörzsőrmester
Fotó: Facebook (UB)

Ughy főtörzsőrmestert hivatásában is megerősítette az eredménye, hiszen – ahogy fogalmazott – a katonái és a kollégái is látják: minden lehetséges, ha az ember dolgozik a céljaiért.

A győri katona igazi harcosként küzdött a TEK küzdősportgálán
Fotó: Marcali Gábor

– Büszke vagyok arra, hogy kiválasztottak közelharc kiképzőnek és átadhatom a tudásom a katonáknak. Mint kiképző igyekszem a megszerzett ismereteket a lehető legmagasabb szinten átadni, a foglalkozásokon pedig a katonai közelharc alapjait tanítom meg az állománynak – zárta az ezüstérmes kiképző.

Kapcsolódó Cikkek