EUR: 336,20 Ft
CHF: 313,09 Ft
2020. január 22., szerda
Artúr, Vince

Egyéb Hódmezővásárhely

Mindennél fontosabb a megelőzés

Gyermek- és áldozatvédelmi protokoll megalkotására hívták a szakembereket Csongrád megyében. A téma kapcsán a Járási Hivatalban tartottak tanácskozást.

2012-ben a Csongrád Megyei Kormányhivatal több partnerrel közösen egy közös programot indított az áldozatvédelem témakörében, amelybe nemcsak a gyermekek tartoztak bele, hanem mindenki (például az idősebb emberek is), aki fokozottan ki van téve veszélynek. Ennek a két évig tartó programnak számos hasznos eredménye volt, de mind közül az együtt gondolkodás volt a legfontosabb. Ez indította el a jelen projektet is, amelynek az a fő célja, hogy a gyermekvédelem terén is meg kell valósulnia a folyamatos együttműködésnek.


Gyermekvédelmi tanácskozást tartottak Hódmezővásárhelyen.

– A gyermekvédelem szempontjából több intézmény, több szereplő van ebben a jelzőrendszerben, értve ezen a védőnőt, a családsegítő intézményeket, az iskolákat, a pedagógusokat, a rendőrséget és nyilván a gyámhatóságot is. Így vagy úgy mindannyian kapcsolatba kerülnek veszélyeztetett gyermekekkel.

Dr. Juhász Tünde, Csongrád megye kormánymegbízottja

Számos olyan eset volt az elmúlt időszakban, amit a közvélemény is megismerhetett, és tragédiába torkollott, pont amiatt, hogy valahol ez a jelzőrendszer nem jelzett időben. A mai tanácskozás is azt célozza, hogy az esemény szereplői gondolkozzanak közösen, mindenki legyen tisztában azzal, hogy kinek mi a feladata, és egy kicsit nézzen túl a saját feladatán – összegezte a tanácskozás lényegét dr. Juhász Tünde, Csongrád megye kormánymegbízottja.


A bántalmazás tragédiába fulladhat
Fotó: Profimedia, Alamy

Az egyeztetési folyamat már korábban elkezdődött Szegeden, és igyekeznek minél több szereplőt bevonni, majd a végén egy protokollt megfogalmazni, ami azt egyértelműsíti, hogy mi a teendő, ha veszélyben lévő gyermekkel találkoznak.

Kapcsolódó Cikkek

  • A Vasember autója megfizethetetlen

    A Vasember autója megfizethetetlen

    A Vasember sztárja hatalmas népszerűségnek örvend a szuperhős film óta. Ennek megfelelően irdatlan összeget keresett a mozival, amiből jutott egy szuper járgányra is.

  • Tényleg ilyen rossz?

    Tényleg ilyen rossz?

    A budapesti szmogriadó tájékoztatási fokozatát hirdette meg a Főpolgármeseri Hivatal a múlt hét végén a szálló por légszennyezettségi szintje miatt.