EUR: 319,99 Ft
CHF: 280,47 Ft
2019. április 22., hétfő
Csilla, Noémi

Egyéb VIII.kerület

Mindszentyre emlékeztek

2015 óta viseli az egykori bíboros, Mindszenty József nevét egy kis tér a Tolnai Lajos utca és a József utca találkozásánál.

Itt szobra is áll a mártírsorsú egyházi vezetőnek, aki az 1948 és 1956 közötti tragikus időszak jó részét – 1949 szeptemberétől 1954 májusáig – Józsefvárosban, a Conti utcai börtönben töltötte. A magyar szentek és boldogok napján az önkormányzat ünnepséget szervezett a szobornál.


(fotó: jozsefvaros.hu)

– Mindszenty bíboros személyében olyan emberre emlékezünk, akire a világon minden magyar és keresztény méltán lehet büszke. Megélte a XX. század legszörnyűbb eseményeit. Minden körülmények között, a végsőkig hazaszeretet, bátorság, becsület és méltóság jellemezte Magyarország utolsó hercegprímását – fogalmazott beszédében Sára Botond polgármester.

Hozzátette: – Hitünk, keresztény identitásunk megőrzése komoly kihívás egy olyan korban, amikor a kereszténység a legüldözöttebb vallás a földön. Az sem könnyíti a hithű keresztény ember dolgát, hogy kultúránk egyik alapköve folyamatos média- és spekuláns támadások célpontjává vált. A kétségek, gyötrelmek pillatanában, a válaszutak kereszteződésénél mindig tekintsünk Mindszenty példájára. Jusson eszünkbe ő, aki a legvészterhesebb időben is az egyház és a haza oldalán tette le a voksát.

Kapcsolódó Cikkek