2020. április 07., kedd
Herman

Egyéb Miskolc

Miskolcon kezdik a turnét

A FreshFabrik 1993-ban kezdte meg működését Budapesten. 1994-ben a Run DMC előtt mutatkoztak be, első lemezük videóklipes dalát az MTV is bemutatta. Működésük során több tagcserét is megéltek és hosszabb-rövidebb időszakokra szüneteltették is a tevékenységüket. Utolsó lemezük 2011-ben jelent meg Mora címen. A csapat 2018-ban újra aktivizálta magát, ennek részleteiről Oláh Szabolcs énekes számolt be a Lokál Extrának.

A zenekar 2018-ban 25 éves fennállását ünnepli. Ugyan voltak ebben kisebb-nagyobb szünetek, pihenők, de a FreshFabrik az elmúlt negyed évszázadban folyamatosan létezett. Ezt ünneplik meg idén három akusztikus nagy koncerten. Játszanak Miskolcon, Szombathelyen és Budapesten az Akvárium Klubban is.


Három akusztikus nagy koncertre készül idén a FreshFabrick

 

– Az nem véletlen persze, hogy a születésnapi koncertsorozatot Miskolcon kezdjük, hiszen én, akit a FreshFabrik 12 éve „elvisel”, tősgyökeres, lokálpatrióta vagyok. De a 2011-ben csatlakozott gitárosunk, Szvoboda Laci is miskolci, mi több, Kovács Levente – az egyik alapító tag – is rendelkezik miskolci gyökerekkel. Sokat jelent nekünk ez a város, ezért döntöttünk úgy, hogy itt, a Cornerben, Gabi bácsinál kezdjük az ünneplést november 9-én, jó dalokkal és még jobb whiskykkel – mondta el Oláh Szabolcs.

Valami különlegeset szerettek volna adni a közönségnek a jeles évforduló alkalmából, ezért döntöttek az akusztikus hangzás mellett.


– A 20. születésnapot egy igazi, falakat lebontó hangos bulival ünnepeltük az A38 hajón. Most valami mást akartunk, valami egészen egyedit. Az akusztikus koncertek egy sokkal meghittebb, bensőségesebb hangulatot teremtenek és úgy gondoljuk, ez passzol most jobban ehhez az évfordulóhoz – árulta el az énekes.

A koncerteken színpadra áll Kovács Levente, Szabó András, Oláh Szabolcs, Koncz Matyi, Horváth István Pityesz, Szvoboda László, Barabás Béci, és természetesen lesznek különleges vendégzenészek. A budapesti nagy koncerten kívül két vidéki állomás is lesz, mert nagyon szerették volna, hogy – ahogyan a 20. szülinap esetében – több helyszínen ünnepelhessenek együtt a közönséggel.

– Hogy lesz-e új anyag? Készülnek dalok, de nem tudjuk egyelőre, mikor hozzuk majd nyilvánosságra. Ha valami kigurul a kezünk alól, akkor jelentkezünk, de nem görcsölünk rajta, csak élvezzük a zenélést és az új köntösbe került, nagyon ismert és kevésbé ismert FreshFabrik-dalokat. Reméljük a közönség is így lesz ezzel mindhárom városban! – tette hozzá a zenész.

Kapcsolódó Cikkek