EUR: 319,83 Ft
CHF: 280,65 Ft
2019. április 19., péntek
Emma

Belföld

Mit tudhat Gyur­csány dol­ga­i­ról a volt ma­ce­dón mi­nisz­ter­el­nök?

Bár Gyurcsány Ferenc most felháborodottan támadja Nikola Gruevszki macedón exminiszterelnököt, nem volt ez mindig így. 2006-ban még személyesen látogatta meg a macedón fővárosban és támogatásáról biztosította. Ez megismétlődött 2008. február 26-án is, amikor személyesen fogadta Budapesten Gruevszkit.

A Ripost.hu információi szerint Gyurcsány Ferenc üzleti birodalmából nem kis rész a balkáni országban van elrejtve.


A lap azt állítja, hogy 2014-ben derült ki, hogy a leghíresebb bolgár oligarcha, Gyurcsány legszorosabb üzlettársa és barátja(!) bizonyos Cvetan Vaszilev bérgyilkosokat fogadott egy balkáni médiamágnás meggyilkolására.

Ennek kapcsán fedte fel előbb a bolgár, majd a magyar sajtó, hogy Gyurcsánynak közös cége van a bérgyilkosokat fogadó hírhedt maffiózó üzletemberrel – írja a portál.


A cikk arról számol be, hogy Cvetan Vaszilev Gyurcsány egyik legfontosabb délszláv üzleti partnere volt. Amikor a botrány kirobbant, 50 ügyész, nyomozó és rendőr hatszor tartott házkutatást a bankár szófiai és perniki irodáiban, azonban akkorra már a férfi külföldre menekült.

„Azt a szívességet nem tudjuk megtenni politikai ellenfeleinknek, hogy a Balkánon: Macedóniában, Albániában, Bulgáriában ne legyen üzleti aktivitásunk. Ott meg együttműködünk az ottani nagy bankokkal, nagy cégekkel. Ez a legtermészetesebb” – idézi fel a DK elnökének akkori kijelentését a Ripost.hu.

A teljes cikkben arról is szót ejtenek, mi erről a véleményük Balkán-szakértőknek, akik szerint a volt macedón miniszterelnök sokat tudhat Gyurcsány és a balkáni maffiózó üzletemberek kapcsolatrendszeréről.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek