EUR: 316,40 Ft
CHF: 281,87 Ft
2019. március 23., szombat
Emőke

Egyéb Debrecen

Nagyköveti látogatás az egyetemen

A Debreceni Egyetemen tartott előadást a kanadai nagykövet. Isabelle Poupart a DEAC jégkorongcsapatának edzésén is járt, ahol találkozott a két kanadai játékossal, akik néhány trükköt is tanítottak neki a jégen.

Isabelle Poupart politikai találkozói, illetve a Magyarország és Kanada kereskedelmi kapcsolatairól folytatott megbeszélései előtt a Debreceni Jégcsarnokban kezdte a napot. A diplomatát Lóczi Lászlóné Kovács Marianna, a DEAC ügyvezetője és Fodor András szakosztályvezető fogadta. A nagykövet a csapat edzése előtt néhány szót váltott a DEAC két kanadai játékosával, Kovács Bronsonnal és Hugo Turcotte-tal, majd a rövid beszélgetés után a kapura lövést gyakorolta a jégen a két sportolóval.

– Szeretek találkozni, beszélgetni a honfitársaimmal a vidéki látogatásaimon is, ezért jöttem el a jégkorongcsapathoz. A kanadaiak szeretik a sportot, a téli sportokat különösen. Én is korcsolyázom és síelek, ma pedig a jégkorong alapjaival is megismerkedtem – mondta Isabelle Poupart.

A sportos programot követően a nagykövet Canadian Dream címmel a Debreceni Egyetemen tartott előadást a bölcsészettudományi kar meghívására. Isabelle Poupart az intézmény hallgatóinak és oktatóinak többek között arról beszélt, hogy milyen értékeket közvetít és képvisel Kanada, illetve hogy milyen kihívásokkal néz szembe az ország, például a saját őslakosaival való bánásmóddal kapcsolatban.


Kapcsolódó Cikkek