2019. április 24., szerda
György

Egyéb Szombathely

Nagyot küzdöttek a szombathelyi pólósok

Az E.ON OB I-es vízilabda-bajnokság A csoportjában a Budapesti Honvéd SE, a BVSC-Zugló, majd az FTC-Telekom elleni  vereségek után a válogatottakkal teletűzdelt listavezető ZF-Eger látogatott Szombathelyre, az Aligátor Vízilabda Utánpótlás Sportegyesület (AVUS) otthonába.

A bajnokság 4. fordulójában megrendezett november 7-i meccsen nagyot küzdöttek a szombathelyiek, de a 2. negyed közepén elfogyott az erő, érvényesült a nagyobb tudás.


Matajsz Márk vezetőedző a vereség ellenére elégedett a csapattal Fotó: aligator.hu

Sokan buzdították a szombathelyi pólósokat Deckerék és Hosnyánszkyék ellen, ez érződött is az 1. negyedben. Noha a válogatott formában játszó Hosnyánszky Norbert indította meg a gólgyártást, Polovic Krisztián szinte azonnal egalizált, 1-1. Aztán megint az egrieknél volt az előny, de a fiatal Hajmási András szép góllal egyenlített. A negyed végén Ekler Bendegúz kétszer is betalált, így a hazai tehetség góljaival 4-4 lett az első 8 perc után az eredmény.

Sokan buzdították a hazaiakat a medence partján Fotó: aligator.hu

Az egriek kissé megilletődötten játszottak, hiszen a 2. negyedben több percig egyetlen gól sem esett, aztán a játékrész közepén Sánta, majd Gyárfás révén a vendégek megtörték a gólcsendet, 4-6. Aztán jött a nap gólja, Baj Marcell háttal a kapunak, csavarral leadott találatánál minden AVUS-drukker felugrott és tapssal jutalmazta a látványos mozdulatot, 5-6-nál újra szoros volt tehát a meccs. A félidő hajrája sajnos már a vendégeké lett, a szünetben 5-8-at mutatott az eredményjelző.


Hét egységig jutottak a hazaiak Fotó: aligator.hu

A 3. negyedet az egriek gólja nyitotta, majd folyamatosan növelték előnyüket. Ebben a 8 percben csupán 1 gólt írhattunk az AVUS neve mellé. A szombathelyi pólósok nagyot küzdöttek, a fiatal Kovács Barnabás több bravúrt is bemutatott a kapuban, a hátrány mégis 7 gólra duzzadt, 6-13.

A 4. negyedben csak a végső különbség volt kérdéses. Garancsy András büntetőből lőtte a szombathelyiek utolsó gólját, a végeredmény 7-16 lett.

– Azt láttam, hogy a 2. negyed közepén elfáradtunk, de ez nem is csoda, hiszen amilyen ritmust diktált az Eger, abban a nálunk jobb csapatok is elfáradnak. Ennek ellenére abszolút elégedett vagyok a srácokkal, hiszen, amit megbeszéltünk, azt betartották. Okosan, higgadtan játszottunk, amíg bírtuk erővel. Fiataljaink is meghálálták a bizalmat, ebből pedig kell és tudunk is alapozni a számunkra oly fontos Pécs, KSI és Szentes elleni meccseken – nyilatkozta lapunknak Matajsz Márk vezetőedző a mérkőzés után.

Az OB I-es AVUS Fotó: aligator.hu

Az AVUS az OB I A csoportjának jelenlegi sereghajtója, de a szombathelyiek számára igazán fontos meccsek csak ezután következnek. Két hozható meccs után akár a tabella 5. helyére is felugorhat az AVUS.

Kapcsolódó Cikkek

  • Egyre kevesebben locsolkodnak húsvétkor

    Egyre kevesebben locsolkodnak húsvétkor

    Bár a húsvét két legfontosabb vallási ünnepünk egyike, a karácsonyi hagyományokat sokkal többen követik. Az adventi gyertyagyújtás, a karácsonyfa-állítás és a mákosbejgli-evés elmaradhatatlan rituáléja a karácsonyi ünnepkörnek, a húsvéti szokásokat azonban egyre kevesebben követik.

  • A húsvét még ma is üzenettel bír

    A húsvét még ma is üzenettel bír

    Ha Jézust középpontba helyezzük, akkor életünk derűben és boldogságban megy végbe – vallja Bán Csaba, a Hódmezővásárhely-Ótemplomi Református Egyházközség lelkésze, aki az ünnep alkalmából juttatta el gondolatait lapunkhoz.