EUR: 336,08 Ft
CHF: 312,91 Ft
2020. január 17., péntek
Antal, Antónia

Egyéb Szombathely

Nagyot küzdöttek a szombathelyi pólósok

Az E.ON OB I-es vízilabda-bajnokság A csoportjában a Budapesti Honvéd SE, a BVSC-Zugló, majd az FTC-Telekom elleni  vereségek után a válogatottakkal teletűzdelt listavezető ZF-Eger látogatott Szombathelyre, az Aligátor Vízilabda Utánpótlás Sportegyesület (AVUS) otthonába.

A bajnokság 4. fordulójában megrendezett november 7-i meccsen nagyot küzdöttek a szombathelyiek, de a 2. negyed közepén elfogyott az erő, érvényesült a nagyobb tudás.


Matajsz Márk vezetőedző a vereség ellenére elégedett a csapattal Fotó: aligator.hu

Sokan buzdították a szombathelyi pólósokat Deckerék és Hosnyánszkyék ellen, ez érződött is az 1. negyedben. Noha a válogatott formában játszó Hosnyánszky Norbert indította meg a gólgyártást, Polovic Krisztián szinte azonnal egalizált, 1-1. Aztán megint az egrieknél volt az előny, de a fiatal Hajmási András szép góllal egyenlített. A negyed végén Ekler Bendegúz kétszer is betalált, így a hazai tehetség góljaival 4-4 lett az első 8 perc után az eredmény.

Sokan buzdították a hazaiakat a medence partján Fotó: aligator.hu

Az egriek kissé megilletődötten játszottak, hiszen a 2. negyedben több percig egyetlen gól sem esett, aztán a játékrész közepén Sánta, majd Gyárfás révén a vendégek megtörték a gólcsendet, 4-6. Aztán jött a nap gólja, Baj Marcell háttal a kapunak, csavarral leadott találatánál minden AVUS-drukker felugrott és tapssal jutalmazta a látványos mozdulatot, 5-6-nál újra szoros volt tehát a meccs. A félidő hajrája sajnos már a vendégeké lett, a szünetben 5-8-at mutatott az eredményjelző.


Hét egységig jutottak a hazaiak Fotó: aligator.hu

A 3. negyedet az egriek gólja nyitotta, majd folyamatosan növelték előnyüket. Ebben a 8 percben csupán 1 gólt írhattunk az AVUS neve mellé. A szombathelyi pólósok nagyot küzdöttek, a fiatal Kovács Barnabás több bravúrt is bemutatott a kapuban, a hátrány mégis 7 gólra duzzadt, 6-13.

A 4. negyedben csak a végső különbség volt kérdéses. Garancsy András büntetőből lőtte a szombathelyiek utolsó gólját, a végeredmény 7-16 lett.

– Azt láttam, hogy a 2. negyed közepén elfáradtunk, de ez nem is csoda, hiszen amilyen ritmust diktált az Eger, abban a nálunk jobb csapatok is elfáradnak. Ennek ellenére abszolút elégedett vagyok a srácokkal, hiszen, amit megbeszéltünk, azt betartották. Okosan, higgadtan játszottunk, amíg bírtuk erővel. Fiataljaink is meghálálták a bizalmat, ebből pedig kell és tudunk is alapozni a számunkra oly fontos Pécs, KSI és Szentes elleni meccseken – nyilatkozta lapunknak Matajsz Márk vezetőedző a mérkőzés után.

Az OB I-es AVUS Fotó: aligator.hu

Az AVUS az OB I A csoportjának jelenlegi sereghajtója, de a szombathelyiek számára igazán fontos meccsek csak ezután következnek. Két hozható meccs után akár a tabella 5. helyére is felugorhat az AVUS.

Kapcsolódó Cikkek

 • A Vasember autója megfizethetetlen

  A Vasember autója megfizethetetlen

  A Vasember sztárja hatalmas népszerűségnek örvend a szuperhős film óta. Ennek megfelelően irdatlan összeget keresett a mozival, amiből jutott egy szuper járgányra is.

 • Tényleg ilyen rossz?

  Tényleg ilyen rossz?

  A budapesti szmogriadó tájékoztatási fokozatát hirdette meg a Főpolgármeseri Hivatal a múlt hét végén a szálló por légszennyezettségi szintje miatt.

 • Megtisztelő Győrben játszani!

  A magyar válogatott Lukács Viktória nyártól a Bajnokok Ligája-címvédő Győri Audi ETO KC kézilabdacsapatában folytatja pályafutását.

 • Javult, de nem az igazi

  Javult, de nem az igazi

  Némileg csökkent a szálló por okozta légszennyezettség, de így is az ország nagy részén kifogásolt a levegőminőség – jelentette be a hétvégén a tisztifőorvos, aki szombaton a Facebook-oldalán azt írta: kifogásolt a levegő minősége huszonhét településen.