EUR: 319,99 Ft
CHF: 280,47 Ft
2019. április 22., hétfő
Csilla, Noémi

Belföld

Nehéz helyzetben vannak a rendvédelmi szervek a terrortámadások megelőzésénél

Horváth József biztonságpolitikai szakértő szerint nehezíti a rendvédelmi szervek munkáját, hogy a tervezett terrortámadások előtt nem mindig van lehetőségük a beavatkozásra.

A szakértő az M1 aktuális csatorna vasárnapi műsorában a pénteki ausztráliai késeléssel kapcsolatban elmondta, hogy a titkosszolgálat már korábban is figyelte az elkövetőt, akitől elvették az útlevelét, amikor csatlakozni akart a Szíriában harcoló Iszlám Állam alakulataihoz.


Arról is beszélt, hogy az elkövető nem használt illegális fegyvereket, gázpalackkal és késsel támadt.

Horváth József kitért arra is, hogy a három évvel ezelőtti párizsi terrortámadás után a rendvédelmi szervek kutatómunkába kezdtek, és ennek köszönhetően sikerül megelőzniük több hasonló támadást.

Úgy vélte, Nyugat-Európának, az Európai Unió vezetésének még nem sikerült érdemben szembenéznie az új biztonsági kihívással, amelyet szerinte döntő részben az illegális migráció generált az elmúlt években.

Pénteken Melbourne-ben egy szomáliai férfi nekivezette a gázpalackokkal megrakott autóját egy bevásárlóközpontnak, majd az utcán megkéselt több embert, egyiküket halálosan. A támadó nekirontott a rendőröknek is, akik rálőttek, később a kórházban meghalt. A támadást az Iszlám Állam vállalta magára.

Kapcsolódó Cikkek