2019. április 18., csütörtök
Andrea, Ilma

Belföld

Nem fogalmaz világosan az ENSZ migrációs paktuma

Az Alapjogokért Központ vezető kutatója szerint a ENSZ globális migrációs paktumának megfogalmazása nem világos, ez pedig a dokumentum támogatottságának csökkenéséhez vezet.

Pócza István az M1 aktuális csatornán csütörtökön azt mondta, a 26 oldalas dokumentum szövegében sok az általánosítás, illetve a gumi szabály.


Elmondta: az Egyesült Államok, Izrael, Magyarország, Lengyelország, Csehország, Ausztrália, Ausztria és Belgium után Svájc sem támogatja a dokumentum decemberi aláírását.

Az ENSZ csomagja nagyon megosztó, elfogadásának erőltetését abba kellene hagyni, mivel látszik, hogy konszenzusos támogatás nem fog létre jönni a tagállamok között – fűzte hozzá Pócza István.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Durva baleset! Hat autó ütközött össze az M3-ason

    Durva baleset! Hat autó ütközött össze az M3-ason

    Hat személyautó ütközött össze az M3-as autópálya Miskolc felé vezető oldalán Bag közelében csütörtök délután, több mint tíz kilométeres a torlódás – közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság és az Útinform.

  • Tarlós: Uniós kötöttség a dugódíj bevezetése

    Tarlós: Uniós kötöttség a dugódíj bevezetése

    A budapesti behajtási díjról, amit még a Demszky Gábor-féle városvezetés önként vállalt be a 4-es metró megépítésért, egy tíz évvel ezelőtti európai bizottsági határozat és egy érvényes szerződés rendelkezik, azt nem a főváros akarja mindenáron bevezetni – mondta a főpolgármester csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.