EUR: 336,59 Ft
CHF: 313,33 Ft
2020. január 22., szerda
Artúr, Vince

Egyéb XIV.kerület

Nem kivágták, körbekövezték a fákat

Engedett is a lakossági tiltakozásnak, meg nem is az önkormányzat a Pillangó parkban. A gyalogút vonalát nem voltak hajlandók megváltoztatni, de a fákat végül mégsem vágták ki. Inkább körbekövezték. Most szlalomozhatnak a gyalogosok, kerülgetve az útjukat álló fákat, hajolgatva az ágak alatt.

A nyár közepén dühös és elégedetlen lakók gyűltek össze a Pillangó park hűs menedéket nyújtó fái alatt, ahol nyílt levelet adtak át Szabó Rebeka alpolgármesternek. A levél tartalma egyértelmű volt: a Pillangó parkban élők nem akarták lakóhelyük olyan módon való felújítását, ahogy azt az önkormányzat szeretné.


Fejre tessék vigyázni! ( Fotó: Sáfár Tibor)

Mint lapunk akkor a helyszínen megtudta, a Karácsony Gergely által vezetett önkormányzat 2016-ban kezdte el előkészíteni a Pillangó park felújításának közel 600 milliós projektjét. A beruházás előkészítésére rosszul meghirdetett közösségi tervezésszeánszok kevés ott lakót mozgattak meg. A fórumokon megjelentek a lakótelep belső útjai és a sportpályák felújítását kérték, az ellen viszont kifejezetten tiltakoztak, hogy a nagy melegben hűs menedéket nyújtó fákat kivágják. Ez volt az egyik eleme a 11 pontos petíciónak, amelyet átadtak az alpolgármesternek. Ezután úgy nézett ki, közelednek az álláspontok, a Karácsony Gergely vezette önkormányzat „közhírré tette”, hogy átdolgozzák a felújítási tervet.
Bár a felújítás még közel sincs kész, az már látszik, hogy az általuk kijelölt – és a lakók által kifogásolt – gyalogút vonalán nem voltak hajlandók változtatni. Igaz, nem vágtak ki fákat, hanem körbekövezték őket, így vélhetően az évek múlásával, a fák gyökereinek növekedésével felpúposodik a térkő.
Addig is marad az akadályversenyre hasonlító közlekedés a Pillangó parkban.

Kapcsolódó Cikkek

  • A Vasember autója megfizethetetlen

    A Vasember autója megfizethetetlen

    A Vasember sztárja hatalmas népszerűségnek örvend a szuperhős film óta. Ennek megfelelően irdatlan összeget keresett a mozival, amiből jutott egy szuper járgányra is.

  • Tényleg ilyen rossz?

    Tényleg ilyen rossz?

    A budapesti szmogriadó tájékoztatási fokozatát hirdette meg a Főpolgármeseri Hivatal a múlt hét végén a szálló por légszennyezettségi szintje miatt.