EUR: 319,91 Ft
CHF: 280,37 Ft
2019. április 19., péntek
Emma

Belföld

Nem válaszol a kérdésekre Demeter Márta! Miért titkolózik?

Hiába szeretett volna kérdésre is választ kapni az Origo Demeter Mártától, az LMP nőikvóta-társelnöke nagyon nem szeretett volna, vagy akart válaszolni azokra.

A portál többek között azt szerette volna megtudni, hogy a politikus kiket alkalmaz országgyűlési képviselői keretéből.


Mint arról már beszámoltunk, hivatali visszaélés gyanújával vizsgálódik az ügyészség, mivel nem nyilvános, érzékeny katonai adatokat tett közzé a gyanú szerint Demeter Márta, az LMP társelnöke. Az ügyben több kormánypárti képviselő és egy magánszemély is feljelentést tett.

A politikus korábban azzal vádolta meg Orbán Viktor miniszterelnököt egy parlamenti felszólalásában, hogy annak lánya katonai repülőgéppel utazott haza Ciprusról. Az LMP vezető politikusa tévedett, a repülőn Orbán L. százados kislánya, Flóra utazott az édesanyjával, hogy a szigetországban szolgálatot teljesítő édesapját meglátogassa, majd vele együtt hazatérjen. A százados természetesen engedéllyel utaztatta családját katonai repülőgépen, ez a bevett gyakorlat katonai körökben, melynek biztonsági okai vannak.


Most intézett kérdéseket az Origo Demeter Mártához.

Szerették volna ugyanis megtudni, hogy képviselőkeretéből kiket alkalmaz és mennyiért, de kitérő választ kaptak.

„Válaszleveléből annyi derül ki, hogy két személlyel állt munkaviszonyban 2018. május 8-tól 2018. szeptember 1-ig. A két munkatárs bruttó havi bére a november 15-i állás szerint pedig 1 289 000 forint. (Vagyis, elég jól kerestek.) Szerettük volna, ha a képviselőnő dokumentumokkal is alátámasztja válaszát, de ennek a kötelezettségének sajnos nem tett eleget. Ezért kénytelenek leszünk újabb adatigényléssel fordulni Demeterhez. Hogy megtudjuk, pontosan kikről van szó” – írja a portál.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek