2020. január 20., hétfő
Fábián, Sebestyén

Egyéb Hódmezővásárhely

Nem volt vitától mentes a legutóbbi közgyűlés

November 16-án rendes közgyűlést tartott Hódmezővásárhely képviselő-testülete, amelyen több téma kapcsán vita alakult ki a város elöljárói között. 

Az első napirendi pontot a 9 órakor kezdődő ülésen csak délután tudták elkezdeni, ugyanis egyrészt a napirendi pontokról is vitát folytattak a képviselők, másrészt a napirend előtti felszólalások is hosszúra nyúltak. A napirend előtti felszólalások során szóba került a nemrégiben kiosztott Biszku Béla-díj. Hegedűs Zoltán, a Fidesz frakcióvezetője ezzel kapcsolatban hangsúlyozta, hogy ezzel a díjjal a város megbecsült polgárát, a kórház főigazgatóját, dr. Kallai Árpádot egy kommunista gyilkoshoz hasonlították. Ilyen díjban „részesült” dr. Havasi Katalin és Bálint Gabriella is.


A strand és az új könyvtár is szóba került a legutóbbi testületi ülésen.

A közgyűlésen a strand vezetője, Gömöri Csilla is megtartotta beszámolóját, amelyből kiderült, hogy mérsékelten ugyan, de emelni kell a belépők árát. Százforintos tételemelésekről lenne szó, a gyógykezeléseket 20-30 forinttal emelnék, a konditerem-használatot egységesen háromezer forintos óradíjjal illetnék az egyesületek sportolói részére, a masszázsszolgálat díján nem változtatnak, az iroda- és a raktárhelyiségek bérletét négyzetméterenként 500 forint/hó díjban állapítanák meg. Az úszótanfolyami bérletkonstrukció ára maradna, azonban az őket kísérő felnőtteknek kísérőjegyet kellene váltaniuk.

Vitát váltott ki az új könyvtár helyszíne is. Vágó János fideszes képviselő szerint a belvárosban lenne a legjobb helye, hiszen a lakosok is ezt szavazták meg. Emellett még kilenc helyszín lehet alkalmas, ezért Hegedűs Zoltán fideszes képviselő azt javasolta, hogy kérjenek egy újabb szakértői véleményt.

Kapcsolódó Cikkek

 • A Vasember autója megfizethetetlen

  A Vasember autója megfizethetetlen

  A Vasember sztárja hatalmas népszerűségnek örvend a szuperhős film óta. Ennek megfelelően irdatlan összeget keresett a mozival, amiből jutott egy szuper járgányra is.

 • Tényleg ilyen rossz?

  Tényleg ilyen rossz?

  A budapesti szmogriadó tájékoztatási fokozatát hirdette meg a Főpolgármeseri Hivatal a múlt hét végén a szálló por légszennyezettségi szintje miatt.

 • Megtisztelő Győrben játszani!

  A magyar válogatott Lukács Viktória nyártól a Bajnokok Ligája-címvédő Győri Audi ETO KC kézilabdacsapatában folytatja pályafutását.