2019. november 12., kedd
Jónás, Renátó

Egyéb Pécs

Nemzetközi díjakat nyert a Bóbita Bábszínház

A Bóbita Bábszínház társulata két rangos fesztiválról is díjakkal tért haza a Torzonborz visszatér című előadásával – jelentette be Sramó Gábor igazgató és Őri László alpolgármester a Zsolnay negyedben, a teátrum székhelyén.

A társulat a XVII. Kolozsvári Nemzetközi Puck Fesztiválon két díjat – legjobb díszlet, legjobb zene – nyert el a Torzonborz visszatér című előadásával, emellett Zágrábban a virtuóz animációért is díjazták a pécsieket.


A sikerekhez Őri László alpolgármester gratulált Sramó Gábor igazgatónak és a társulat tagjainak. Mint mondta, nagy öröm minden siker, különösen ha azt egy összetartó közösség éri el, a Bóbita pedig ilyen közösséget jelent. Felidézte: évente több mint 35 ezren vesznek részt a Bóbita előadásain Pécsett, négyezer bérletes vesz részt az évente megújuló előadásokon, csecsemőszínházi programokon, de mint mondta, a társulat bábkészítő kézművesműhellyel és mesekuckóval is várja a család apraja-nagyját. Emellett, tette hozzá, száz előadást Pécsen kívül adnak elő.

Négyéves kor feletti gyerekeknek ajánlják az előadást (Fotó: Bóbita Bábszínház)

– Köszönet illeti a társulat tagjait, hiszen büszkeséggel tölti el a pécsieket minden siker és díj, amelyet a város művészei érdemeltek és érdemelnek ki – mondta Őri. Sramó Gábor, a bábszínház igazgatója arról szólt, hogy a díjak mellett számukra a közönség, a pécsiek visszacsatolása is fontos, hiszen ők azok, akik hétről hétre megtöltik a nézőteret.


Az igazgató kiemelte, hogy a kolozsvári bábfesztiválon nemcsak az előadást, de a társulat egyik tervezőjét, Nagy Kovács Gézát is elismerték, aki a „legjobb bábok” díját nyerte el a szatmárnémeti
bábszínházban tervezett előadásával.

A Torzonborz alkotói tavasszal egy Robin Hood-előadást fognak színpadra állítani.

Kapcsolódó Cikkek

  • Fakutyával táncoltak

    Fakutyával táncoltak

    Hogy mi is a fakutya? Nos, mindenki úgy ismeri, mint a korcsolya és a szék keveréke, melyen ülve valaki egy vagy két hegyes bottal löki magát előre.

  • 40 zsák szemetet gyűjtöttek

    40 zsák szemetet gyűjtöttek

    A Zölden Szekszárdon és Környékén elnevezésű civil közösség az elmúlt hetekben többször is szervezett szemétszedési akciót a megyeszékhelyen…