EUR: 322,99 Ft
CHF: 286,74 Ft
2019. január 16., szerda
Gusztáv

Egyéb Szolnok

Népszerű a Bike Safe

A tolvajok mindenkori kedvenc célpontjai közé tartoznak a kerékpárok. Egy-egy jól felszerelt, fiatal kétkerekűt akár több százezer forintért is el tudnak adni az elkövetők. A rendőrség megoldást kínál a problémára a Bike Safe program keretein belül. 

Megyénkből eddig több száz „drótszamarat” vettek nyilvántartásba a regisztrációs program keretein belül. Az érdeklődési hullámnak újabb lökést adott az iskolakezdés, hiszen megyeszerte több ezer gyermek kerékpárral jár iskolába, amíg az időjárás engedi. A szolnoki, a tiszafüredi, a jászberényi és a mezőtúri rendőrkapitányságok illetékességi területén zajló akciók során eddig több mint ötszáz biciklire került rá a Bike Safe programhoz való csatlakozást tanúsító matrica. A rendőrök egy adatlapon rögzítik a kétkerekű legfontosabb jellemzőit, majd fényképeket is készítenek róla, és ezt töltik fel az adatbázisba.


A rendőrség kiemeli, hogy a Bike Safe mellett szükség van a tulajdonosok figyelmes magatartására is. Például felhívják a figyelmet arra, hogy az őrizetlenül hagyott biciklit jó minőségű lakattal zárják le, azt mindig valami biztosan álló tárgyhoz – lámpaoszlophoz, fához, biciklitárolóhoz – rögzítsék, és lehetőleg ügyeljenek arra is, hogy a kerékpárt forgalmas, esetleg térfigyelő kamerával ellátott helyen hagyják.

Több mint ötszáz biciklit regisztráltak eddig idén megyénkben

Kapcsolódó Cikkek

 • Hurrá, havas új év!

  Hurrá, havas új év!

  Havazással köszöntött be az új év első hétvégéje. A Normafán és a budai hegyekben megjelentek a környéken élő családok, előkerültek a szánkók és a csúszkák, de volt, aki egyszerűen túrázni ment fel a hegyekbe, hogy a csodálatos tájban gyönyörködve tegyen kirándulást.

 • Jégtáncoljunk!

  Jégtáncoljunk!

  Egészen február végéig várja a téli sportok kedvelőit Csepel jégpályája a Szent Imre téren, amelyet a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség Team Passion jégtáncszakosztálya tagjainak produkciójával nyitottak meg.

 • Sziesztakorizás

  Sziesztakorizás

  Február végéig várja a jégkorcsolyapálya a Szieszta Pontra látogató kicsiket és nagyokat. A téli sportot kedvelő kerületi lakosok hétfőtől vasárnapig 8–14 óráig, valamint 15–20 óráig tudják használni a jégpályát.