2018. november 14., szerda
Aliz

Egyéb Szolnok

Népszerű a Bike Safe

A tolvajok mindenkori kedvenc célpontjai közé tartoznak a kerékpárok. Egy-egy jól felszerelt, fiatal kétkerekűt akár több százezer forintért is el tudnak adni az elkövetők. A rendőrség megoldást kínál a problémára a Bike Safe program keretein belül. 

Megyénkből eddig több száz „drótszamarat” vettek nyilvántartásba a regisztrációs program keretein belül. Az érdeklődési hullámnak újabb lökést adott az iskolakezdés, hiszen megyeszerte több ezer gyermek kerékpárral jár iskolába, amíg az időjárás engedi. A szolnoki, a tiszafüredi, a jászberényi és a mezőtúri rendőrkapitányságok illetékességi területén zajló akciók során eddig több mint ötszáz biciklire került rá a Bike Safe programhoz való csatlakozást tanúsító matrica. A rendőrök egy adatlapon rögzítik a kétkerekű legfontosabb jellemzőit, majd fényképeket is készítenek róla, és ezt töltik fel az adatbázisba.


A rendőrség kiemeli, hogy a Bike Safe mellett szükség van a tulajdonosok figyelmes magatartására is. Például felhívják a figyelmet arra, hogy az őrizetlenül hagyott biciklit jó minőségű lakattal zárják le, azt mindig valami biztosan álló tárgyhoz – lámpaoszlophoz, fához, biciklitárolóhoz – rögzítsék, és lehetőleg ügyeljenek arra is, hogy a kerékpárt forgalmas, esetleg térfigyelő kamerával ellátott helyen hagyják.

Több mint ötszáz biciklit regisztráltak eddig idén megyénkben

Kapcsolódó Cikkek