EUR: 329,35 Ft
CHF: 299,20 Ft
2019. december 13., péntek
Luca, Otília

Egyéb Szolnok

Népszerű a Bike Safe

A tolvajok mindenkori kedvenc célpontjai közé tartoznak a kerékpárok. Egy-egy jól felszerelt, fiatal kétkerekűt akár több százezer forintért is el tudnak adni az elkövetők. A rendőrség megoldást kínál a problémára a Bike Safe program keretein belül. 

Megyénkből eddig több száz „drótszamarat” vettek nyilvántartásba a regisztrációs program keretein belül. Az érdeklődési hullámnak újabb lökést adott az iskolakezdés, hiszen megyeszerte több ezer gyermek kerékpárral jár iskolába, amíg az időjárás engedi. A szolnoki, a tiszafüredi, a jászberényi és a mezőtúri rendőrkapitányságok illetékességi területén zajló akciók során eddig több mint ötszáz biciklire került rá a Bike Safe programhoz való csatlakozást tanúsító matrica. A rendőrök egy adatlapon rögzítik a kétkerekű legfontosabb jellemzőit, majd fényképeket is készítenek róla, és ezt töltik fel az adatbázisba.


A rendőrség kiemeli, hogy a Bike Safe mellett szükség van a tulajdonosok figyelmes magatartására is. Például felhívják a figyelmet arra, hogy az őrizetlenül hagyott biciklit jó minőségű lakattal zárják le, azt mindig valami biztosan álló tárgyhoz – lámpaoszlophoz, fához, biciklitárolóhoz – rögzítsék, és lehetőleg ügyeljenek arra is, hogy a kerékpárt forgalmas, esetleg térfigyelő kamerával ellátott helyen hagyják.

Több mint ötszáz biciklit regisztráltak eddig idén megyénkben

Kapcsolódó Cikkek

 • Vadvilág a Kárpát utcában

  Vadvilág a Kárpát utcában

  Igazán látványos kiállítás nyílt a RaM Művelődési Központban. Vadvilág Magyar Természetfotósok Egyesületének tárlatán a Magyarországon élő állatokat, virágokat, a természet apró csodáit, magyarországi vad tájakat tár a néző felé.

 • Kiszabadult a Mikulás!

  Több mint 260 cserkész érkezett az ország több pontjáról a Templom úti templomkertben megrendezett Szolnoki Mikulás Csatára. A csapatok kötélhúzáson, számháborún és kő-papír-ollón is összemérhették tudásukat, a fő program azonban a fogságba esett Mikulás kiszabadítása volt, akit gonosz földönkívüli lények ejtettek rabul.

 • Nevezz és nyerj a Csarnok Kupán!

  Nevezz és nyerj a Csarnok Kupán!

  A 39 éves múlttal rendelkező Csarnok Kupa a térség egyik kiemelkedő téli teremlabdarúgó tornája, mely az elmúlt években nemzetközi eseménnyé nőtte ki magát.
  Az MLSZ Zala Megyei Igazgatóságának szakmai partnerségével rendezett tornára három kategóriában – Öregfiúk 2. (45+), Öregfiúk 1. (34+), Felnőttek – lehet nevezni.