2020. január 22., szerda
Artúr, Vince

Belföld

Névtelen migránskártyákat találtak Boszniában

Névtelen bankkártyára bukkant az M1 stábja egy boszniai migránstábor helyén. A névtelen, vagyis ellenőrizhetetlen, ENSZ- és EU-logóval is ellátott kártyákról – amelyekre Soros György 500 millió dollárt fordított – a hivatalos szervek nem adnak megfelelő tájékoztatást, ezért a Fidesz a Soros-hálózattól vár választ: hány ilyen kártyával támogatják az illegális migrációt.

Az M1 forgatócsoportja a boszniai Velika Kladusánál felszámolt illegális migránstábor helyén forgatott, amikor egy név nélkül használható, az ENSZ Menekültügyi Főbiztosság és az EU logóját is feltüntető bankkártyára bukkantak, amelyet azóta, hogy a balkáni sajtó néhány hete tudomást szerzett a létezésükről, csak Soros-féle „migránskártyának” neveznek. A Mastercard közölte: humanitárius célból bocsátják ki a kártyákat, amelyeket az ENSZ és az EU elmondása szerint csak ott használhatnak a migránsok, ahol kapták: Görögországban. Ennek némiképp ellentmond, hogy a balkáni illegális migrációs útvonal állomásain több helyütt is találkoztak már ilyennel a szakemberek.

Nincs név a migránskártyákon Forrás: MTVA

A Fidesz szerint a terrorveszélyt fokozó, név nélkül használható, vagyis lenyomozhatatlan bankkártyák ügyében az ENSZ és a EU is csak ködösít, ezért a kormánypárt most a Soros-hálózattól vár választ: hány migránskártyát töltöttek már fel Soros-pénzekkel. Az ugyanis szintén nem titok, hogy Soros György hálózata 500 millió dollárt fordított a migránsok ilyen ellenőrizhetetlen módon történő támogatására.

Az ENSZ szerint és az Európai Bizottság tájékoztatása szerint a kártyákra a felnőttkorú migránsok havi 150 eurót, vagyis nagyjából 48 ezer forintot kapnak.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek