2019. április 24., szerda
György

Egyéb IV.kerület

Nincs karácsony újpesti vásár nélkül

Adventi koszorúk a piac virágboltjában, desszertek a boltok polcain, néhány felvillanó égő, és felcsendülnek a jól ismert dallamok a rádiókból. Közeledik a karácsony, és persze nemsokára nyit az ország egyik legjobb vásárának választott Újpesti Karácsonyi Vásár!

A november 24-től december 24-ig tartó rendezvény évről évre rengeteg ünnepi programmal és koncerttel szolgál, és ez idén sem lesz másképp. Az önkormányzat tájékoztatása szerint a kis faházak mentén végigsétálva az érdeklődők válogathatnak majd a finom ételekből és italokból, vásárolhatnak a különböző vásárfiák közül, vagy akár adományozhatnak is.

Rengeteg érdekességgel várja az érdeklődőket az Újpesti Karácsonyi Vásárban (Fotó: Sáfár Tibor, a kép a tavalyi vásáron készült)

Természetesen, idén sem maradhatnak el a sztárfellépők koncertjei. A karácsonyi vásárban nem csak a felnőtteket várják folyamatosan programokkal. A templomkertben idén is minden a gyerekek mesés karácsonyáról szól majd. Gyerekszínházzal, diavetítéssel, meseolvasással, betlehemes bábozással és játéktárral várja a kicsiket és nagyokat a Meseváros. A templomkertben egy ajándékgyűjtő ládába lehet a tenni felajánlott, használt, de jó minőségű játékokat, így is támogatva az Újpesti Cseriti munkáját.


Kapcsolódó Cikkek

  • Egyre kevesebben locsolkodnak húsvétkor

    Egyre kevesebben locsolkodnak húsvétkor

    Bár a húsvét két legfontosabb vallási ünnepünk egyike, a karácsonyi hagyományokat sokkal többen követik. Az adventi gyertyagyújtás, a karácsonyfa-állítás és a mákosbejgli-evés elmaradhatatlan rituáléja a karácsonyi ünnepkörnek, a húsvéti szokásokat azonban egyre kevesebben követik.

  • A húsvét még ma is üzenettel bír

    A húsvét még ma is üzenettel bír

    Ha Jézust középpontba helyezzük, akkor életünk derűben és boldogságban megy végbe – vallja Bán Csaba, a Hódmezővásárhely-Ótemplomi Református Egyházközség lelkésze, aki az ünnep alkalmából juttatta el gondolatait lapunkhoz.