2020. január 23., csütörtök
Rajmund, Zelma

Egyéb Hódmezővásárhely

Növendékek a színpadon

Növendékhangversenyt tartott a Péczely Attila Alapfokú Művészeti Iskola, amelyet a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ színháztermében rendeztek. A közönség 18 műsorszámot láthatott, amelyeket általános iskolás negyedik osztályos tanulóktól a középiskolásokig több korosztály adott elő.

Ilyenkor alkalmuk van a gyerekeknek megmutatni, hogyan használják a hangszert, és milyen előadói készséggel rendelkeznek. Fontos a tanárok számára is, hogy megfigyeljék, mire képesek valójában a növendékek közönség előtt stresszhelyzetben .

A produkciókat annyira meg kell tanulni egy-egy ilyen alkalomra, hogy hibátlanok legyenek a színpadon előadott művek.

Kapcsolódó Cikkek

 • Privát fürdőzés: Janiczak nem keveredik az ózdi polgárokkal

  Privát fürdőzés: Janiczak nem keveredik az ózdi polgárokkal

  A Fidesz meg fogja vizsgálni, hogy Janiczak Dávidnak, a Jobbik ózdi polgármesterének a “privát szórakozásai” mennyi pénzébe kerülnek a helyieknek – közölte Zsigmond Barna Pál, a kormánypárt országgyűlési képviselője budapesti sajtótájékoztatón.

 • Keresd a fényt!

  Keresd a fényt! címmel nyílt kiállítás Hager Ritta Kossuth-díjas textilművész, a Nemzet Művésze alkotásaiból.

 • Más nevet kaphat a Bessenyei-díj

  Más nevet kaphat a Bessenyei-díj

  Hódmezővásárhely – Dratsay Ákos fuvolaművész-zenetanár és Berei Erzsébet zongora-művésztanár kapta megosztva idén a hódmezővásárhelyi önkormányzat alapította Bessenyei Ferenc Művészeti Díjat.

 • Jól debütált a kanadai!

  Jól debütált a kanadai!

  Új vezetőedzővel feszültek neki a Brassó csapatának a Dunaújvárosi Acélbikák, és úgy tűnik, bevált a váltás: 7-5-re nyertek a hazaiak.