2019. október 17., csütörtök
Hedvig

Belföld

Nőveréssel dicsekedett a jobbikos

A Jobbik frakcióvezető-helyettese, Szávay István egy általa zsidó származásúnak tartott nő megverésével dicsekedett párttársainak egy hangfelvétel szerint.

Újabb, borzasztó kínos fejezet a Jobbik antiszemita szappanoperájában. Szávay István a Jobbik májusi kongresszusán újságolta el párttársainak, hogy miután egy általa zsidó származásúnak tartott nő beszólt neki egy szórakozóhelyen, ő leütötte. A képviselő úgy vélte, hogy a nő, aki felismerte őt, és „náci bűzre” panaszkodott, zsidó származású volt, ezért ő leütötte.

A hírek szerint Szávay István azért nem indulhatott a Jobbik alelnöki posztjáért, mert a párt radikális szárnyához tartozik, és maga Vona Gábor akadályozta meg előrelépését. A bukott pártvezér később ezért bocsánatot kért Szávaytól, aki végül frakcióvezető-helyettesi pozícióba került.


A Jobbikban az antiszemitizmus nem ritka, Gyöngyösi Márton elnökhelyettes korábban például listázta volna az Országgyűlésben és a magyar kormányban, hogy „hány olyan zsidó származású ember van”, akik szerinte „bizonyos nemzetbiztonsági kockázatot” jelentenek.

A szintén a pártot erősítő Kulcsár Gergely egy pártársainak írt levélben kamukausztnak nevezte a holokausztot. Később, amikor ez napvilágra került, beleköpött az egyik, Duna-parti holokauszt-emlékműbe. Ágoston Tibort, a Jobbik debreceni önkormányzati képviselőjét jogerősen elítélték a holokauszt tagadása miatt, akinek ezért  750 ezer forint bírságot kellett fizetnie.


Szávay: Leütöttem egy nőt!

Jobbikos párttárs: Mit csináltál, Pista?
Szávay István: Leütöttem egy nőt.
Szávay István: Beszólt, hogy náci bűz van. Én meg leütöttem, hogy büdös zsidó! Pakk! Egy igazi ilyen kampós orrú rohadék volt.
Jobbikos párttárs: Orrba gyűrted?
Szávay István: Tessék?
Jobbikos párttárs: Orrba gyűrted?
Szávay István: Ja. A heftijét elferdítettem egy kicsit.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Jó hír! Ilyen idő lesz a hétvégén

    Jó hír! Ilyen idő lesz a hétvégén

    A hétvégén is marad a jó idő: sok napsütésre és 20-25 fokos melegre kell készülni – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-nek.

  • Vízügyi minisztereket fogadott Szijjártó Péter

    Vízügyi minisztereket fogadott Szijjártó Péter

    A magyar vízügyi technológiában rejlő üzleti lehetőségekről tárgyalt Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az indiai, a laoszi és a kuvaiti vízügyi miniszterrel, valamint Észak-Macedónia környezetvédelmi miniszterével, akiket hivatalában fogadott csütörtökön a Budapesti Víz Világtalálkozó 2019 alkalmából – tájékoztatta közleményében a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) az MTI-t.