2020. április 07., kedd
Herman

Extra

Nyertes Zsuzsa: Bizonyságot kaptam Istenről

Nyertes Zsuzsa vallásos családban nevelkedett, ám soha nem gondolta volna, hogy kézzel fogható bizonyítékot kap Isten létezésére. Pedig 17 évvel ezelőtt, miután megúszta a New York-i terrortámadást, pontosan ez történt vele.

– 2001. szeptember 11-én épp New Yorkban tartózkodtam. Kedd reggel volt, és azt terveztük, hogy elmegyünk megnézni a World Trade Centert, ám végül valamiért úgy döntöttünk, hogy aznap az Empire State Buildinggel kezdünk, és majd délután elmegyünk az ikertornyokhoz. Nem sokkal később óriási füstre és szirénázásra lettünk figyelmesek, tudtuk, hogy nagy a baj. Egy ott élő kedves ismerősünkhöz kéredzkedtünk be, és a második repülőgép becsapódását már onnan néztük a tévében. A hatalmas pánik és felfordulás ellenére úgy döntöttünk, hogy még három hetet ott töltünk, fellépéseink voltak. A koncertek egy részét azonban le kellett fújni a nemzeti gyász miatt, így viszonylag sok szabadidőnk maradt – kezdte a nem mindennapi történetet Nyertes Zsuzsa, akivel az igazán hihetetlen dolgok csak ezután történtek.


– Egy üzletben nézegettem a krémeket, és véletlenül nyitva maradt a táskám. Egyszer csak azt vettem észre, hogy valami beleesett. Odanéztem, és ott volt a tetején egy kis fából készült rózsafüzér, hátulján egy négylevelű lóherével, mellette pedig egy szalmaszállal. Nem hittem a szememnek, körülnéztem, és egy lélek sem volt körülöttem. Máig nem értem, hogy került az oda, de én abban a pillanatban megnyugodtam, tudtam, hogy biztonságban vagyunk, innentől kezdve nem eshet bajunk – mesélte Zsuzsa, akinek ez a rózsafüzér később is különös jelentőséggel bírt az életében.

– Ez a kis tárgy nyolc évig vigyázott rám, minden bajtól, nehézségtől megóvott. Ekkoriban nagyon jól ment a szépségszalonom, álomszerepeket kaptam, és a családdal is minden rendben volt. Aztán egy nap feltörték a kocsim, kilopták belőle a táskám, amiben persze mindig ott lapult a kis rózsafüzér, hogy szerencsét hozzon. Anyagilag is nagy volt a kár, de leginkább ezt a kis tárgyat sajnáltam, hogy elvesztettem. Érdekes, amint ezt megtörtént, kezdődtek a bajok: felakasztotta magát egy barátnőm, mélypontra került a vállalkozásom, nagyon nehéz periódusba került az életem. Ennek ellenére nem okoltam a Jóistent, bizonyosságot kaptam a létezéséről, és megtanultam, hogy ő egyszer ad, egyszer elvesz. Mindkét élethelyzetből nagyon sokat tanultam – tette hozzá Zsuzsa.


További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek