EUR: 319,72 Ft
CHF: 280,32 Ft
2019. április 21., vasárnap
Konrád

Egyéb Hódmezővásárhely

Nyílt nap a felvételi előtt állók számára

Nyílt napot tartottak a hódmezővásárhelyi Bethlen Gábor Református Gimnáziumban, valamint az Eötvös József Szakgimnázium és Szakközépiskolában a közeledő beiskolázási határidővel összefüggésben. A szülők és az intézmény leendő tanulói óralátogatás keretében tekinthettek bele az osztálytermi munkába.

Nyílt napot tartottak a Bethlen Gábor Református Gimnáziumban

Az általános iskola végeztével, a 8. osztály elvégzése után sokszor nem tudják eldönteni a diákok, hogy milyen irányban tanuljanak tovább. Ennek a nehéz döntésnek a meghozatalában próbáltak segíteni a hódmezővásárhelyi középiskolák. Hódiné Földesi Sára, a Bethlen Gábor Református Gimnázium iskolaigazgatója elmondta, több mint 100 vendég ismerkedett meg a reál és humán tantárgyi oktatás mellett, az intézmény idegen nyelvi képzési kínálatával is.


Az Eötvösben szakgimnáziumi képzés keretén belül lehet választani az egészségügy, a sport, a szépészet, az informatika, a gépészet és a közgazdaság között. Ezen ágazatok valamelyikét elvégzők egy érettségit kapnak, valamint – ha ezt választja a diák – egy mellék-szakképesítést is szerezhetnek. Az általános és szakmai alapozó képzés időtartama 4 év, illetve ha valaki szakmát szeretne kapni, akkor plusz 1 év tanulással meg is szerezheti azt. Az iskola 0. évfolyamot is indít, ami egy nyelvi előkészítő.

Az Eötvösben az oktatási intézmény nyújtotta szakmai képzésekkel ismerkedtek.

Kapcsolódó Cikkek