EUR: 329,44 Ft
CHF: 301,04 Ft
2019. december 15., vasárnap
Valér

Egyéb Békéscsaba

Nyílt napra várták a fiatalokat a városházán

A békéscsabai önkormányzat által elfogadott és 2020-ig érvényben lévő ifjúsági koncepció egyik fontos eleme, hogy a fiatalok tájékoztatást kapjanak az őket érintő ügyekben és kérdésekben. Ennek része a nyílt nap a városházán program, amelynek keretében a városháza dísztermében a diákok megismerhetik a képviselők munkáját.

A nyílt nap célja, hogy a fiatalok megismerjék a polgármesteri hivatal és az önkormányzat felépítését, működését, legyenek tájékozottak a korosztályukat közvetlenül érintő hivatali ügyintézési folyamatokban. A nyílt napra a békéscsabai középiskolák 10-10 tanulót delegálhattak, a díszteremben mintegy százan jelentek meg. Erre a napra a közel száz diák jelképes képviselői mandátumot kapott, így valóban belecsöppenhettek abba, hogyan is zajlik egy közgyűlési döntés meghozatala.


A fiatalokat Nagy Ferenc alpolgármester köszöntötte. Beszédében kiemelte, hogy a közgyűlés néhány éve fogadta el azt a 2020-ig érvényben lévő ifjúsági koncepciót és annak cselekvési tervét, amelynek egyik fontos pillére a fiatalok széles körű információigényének kielégítése, a számukra érdekes információs csatornák megtalálása és azok alkalmazása. Ennek egyik eleme a nyílt napi program is, amelyet harmadik éve szerveznek meg a megyeszékhely diákjainak.

A rendkívüli testületi ülésen a napirendi pontokat a hivatali szervezeti egységek és osztályok vezetőinek beszámolói alkották. Mindenki öt-öt percben adott tájékoztatást arról, hogy milyen, konkrétan a fiatalokhoz kapcsolódó tevékenységet végez az adott osztály. Ezeket a beszámolókat szavazással fogadhatták el a diákok. A programot egy a mindenkori békéscsabai bíróknak emléket állító tábla avatása zárta.

Kapcsolódó Cikkek

  • Vadvilág a Kárpát utcában

    Vadvilág a Kárpát utcában

    Igazán látványos kiállítás nyílt a RaM Művelődési Központban. Vadvilág Magyar Természetfotósok Egyesületének tárlatán a Magyarországon élő állatokat, virágokat, a természet apró csodáit, magyarországi vad tájakat tár a néző felé.

  • Kiszabadult a Mikulás!

    Több mint 260 cserkész érkezett az ország több pontjáról a Templom úti templomkertben megrendezett Szolnoki Mikulás Csatára. A csapatok kötélhúzáson, számháborún és kő-papír-ollón is összemérhették tudásukat, a fő program azonban a fogságba esett Mikulás kiszabadítása volt, akit gonosz földönkívüli lények ejtettek rabul.