EUR: 319,83 Ft
CHF: 280,65 Ft
2019. április 19., péntek
Emma

Egyéb Békéscsaba

Nyílt napra várták a fiatalokat a városházán

A békéscsabai önkormányzat által elfogadott és 2020-ig érvényben lévő ifjúsági koncepció egyik fontos eleme, hogy a fiatalok tájékoztatást kapjanak az őket érintő ügyekben és kérdésekben. Ennek része a nyílt nap a városházán program, amelynek keretében a városháza dísztermében a diákok megismerhetik a képviselők munkáját.

A nyílt nap célja, hogy a fiatalok megismerjék a polgármesteri hivatal és az önkormányzat felépítését, működését, legyenek tájékozottak a korosztályukat közvetlenül érintő hivatali ügyintézési folyamatokban. A nyílt napra a békéscsabai középiskolák 10-10 tanulót delegálhattak, a díszteremben mintegy százan jelentek meg. Erre a napra a közel száz diák jelképes képviselői mandátumot kapott, így valóban belecsöppenhettek abba, hogyan is zajlik egy közgyűlési döntés meghozatala.


A fiatalokat Nagy Ferenc alpolgármester köszöntötte. Beszédében kiemelte, hogy a közgyűlés néhány éve fogadta el azt a 2020-ig érvényben lévő ifjúsági koncepciót és annak cselekvési tervét, amelynek egyik fontos pillére a fiatalok széles körű információigényének kielégítése, a számukra érdekes információs csatornák megtalálása és azok alkalmazása. Ennek egyik eleme a nyílt napi program is, amelyet harmadik éve szerveznek meg a megyeszékhely diákjainak.

A rendkívüli testületi ülésen a napirendi pontokat a hivatali szervezeti egységek és osztályok vezetőinek beszámolói alkották. Mindenki öt-öt percben adott tájékoztatást arról, hogy milyen, konkrétan a fiatalokhoz kapcsolódó tevékenységet végez az adott osztály. Ezeket a beszámolókat szavazással fogadhatták el a diákok. A programot egy a mindenkori békéscsabai bíróknak emléket állító tábla avatása zárta.

Kapcsolódó Cikkek