2019. április 22., hétfő
Csilla, Noémi

Egyéb III.kerület

Óbudaiak gyűjthetnek az itt élő nehéz sorsúaknak

Az Óbudai Családi Tanácsadó és Gyermekvédelmi Központban várják az itt élők adományait a több telephelyen működtetett szociális intézményeik számára.

De jó ez a mesekönyv!

A Családok Átmeneti Otthonában, a Gyermekek Átmeneti Otthonában és a Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálatban gondozott nehéz sorsú gyermekek és felnőttek karácsonyfája alá gyűjtenek mesekönyveket és játékokat. Örömmel fogadnak tartós élelmiszert, tisztálkodási és tisztítószereket is. Azonban kérik, hogy ruhaneműt helyhiány miatt ne vigyenek. Az adományokat a Váradi utca 9–11.-ben található irodában lehet személyesen leadni. További információ a 06-1-250-1964-es telefonszámon kérhető.

Kapcsolódó Cikkek

 • Egyre kevesebben locsolkodnak húsvétkor

  Egyre kevesebben locsolkodnak húsvétkor

  Bár a húsvét két legfontosabb vallási ünnepünk egyike, a karácsonyi hagyományokat sokkal többen követik. Az adventi gyertyagyújtás, a karácsonyfa-állítás és a mákosbejgli-evés elmaradhatatlan rituáléja a karácsonyi ünnepkörnek, a húsvéti szokásokat azonban egyre kevesebben követik.

 • A húsvét még ma is üzenettel bír

  A húsvét még ma is üzenettel bír

  Ha Jézust középpontba helyezzük, akkor életünk derűben és boldogságban megy végbe – vallja Bán Csaba, a Hódmezővásárhely-Ótemplomi Református Egyházközség lelkésze, aki az ünnep alkalmából juttatta el gondolatait lapunkhoz.

 • Tarlós: Uniós kötöttség a dugódíj bevezetése

  Tarlós: Uniós kötöttség a dugódíj bevezetése

  A budapesti behajtási díjról, amit még a Demszky Gábor-féle városvezetés önként vállalt be a 4-es metró megépítésért, egy tíz évvel ezelőtti európai bizottsági határozat és egy érvényes szerződés rendelkezik, azt nem a főváros akarja mindenáron bevezetni – mondta a főpolgármester csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.