EUR: 320,74 Ft
CHF: 280,07 Ft
2019. április 23., kedd
Béla

Egyéb Nyíregyháza

Ők az 500 ezredikek!

Egy szerencsi család vásárolta meg az Nyíregyházi Állatpark idei 500 ezredik belépőjegyét. Dékányékat dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza Megyei Jogú Város polgármestere és Gajdos László, az állatkert igazgatója fogadta a bejáratnál.

A szerencsés szerencsi Dékány család tagjai a város ajándékai mellett többek között egy szállásutalvánnyal is gazdagodtak, amelyet a Nyíregyházi Állatpark legújabb szállodájában, a Hotel Pangeában válthatnak be.


A szerencsi Dékány családot Dr. Kovács Ferenc polgármester és Gajdos László, az Nyíregyházi Állatpark igazgatója köszöntötte

Utoljára 2010-ben volt több mint félmillió látogatója az állatkertnek, akkor adták a Zöld Piramist. A fenntartó önkormányzat és az állatpark azt mondja, idén megdőlhet a nyolcéves rekord, ami a fejlesztéseknek és az idei baby boomnak köszönhető. A kormány által a még korábban megszavazott hétmilliárdos csomag segítségével pedig újabb attrakció épülhet a közeljövőben, ami a Jégkorszak fantázianevet kapta. A város és az állatpark vezetése is úgy látja, ha ez létrejön, újabb rekordszámú látogató érkezhet a Sóstó Zoóba.

Az idei baby boomnak is köszönhető a magas látogatószám. Legutóbb Csülök, a kis indiai rinocérosz csinált nagy hírverést az állatkertnek
MTI Fotó: Balázs Attila

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • Egyre kevesebben locsolkodnak húsvétkor

    Egyre kevesebben locsolkodnak húsvétkor

    Bár a húsvét két legfontosabb vallási ünnepünk egyike, a karácsonyi hagyományokat sokkal többen követik. Az adventi gyertyagyújtás, a karácsonyfa-állítás és a mákosbejgli-evés elmaradhatatlan rituáléja a karácsonyi ünnepkörnek, a húsvéti szokásokat azonban egyre kevesebben követik.

  • A húsvét még ma is üzenettel bír

    A húsvét még ma is üzenettel bír

    Ha Jézust középpontba helyezzük, akkor életünk derűben és boldogságban megy végbe – vallja Bán Csaba, a Hódmezővásárhely-Ótemplomi Református Egyházközség lelkésze, aki az ünnep alkalmából juttatta el gondolatait lapunkhoz.