EUR: 358,55 Ft
CHF: 339,12 Ft
2020. március 30., hétfő
Zalán

Belföld

OLAF-os vádemelésben csúcstartók vagyunk

Bár az ellenzék és a baloldali sajtó folyamatosan azt mantrázza, hogy Magyarországon eltusolják a korrupciós ügyeket, és a bíróságok is a kormány szekerét tolják, a valóság teljesen más, ugyanis az uniós átlagot meghaladóan emel vádat a magyar ügyészség az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) igazságügyi ajánlásai nyomán.

„Az OLAF eddigi összesen 38 igazságügyi ajánlása, 4 jelzése és 1 zárójelentése nyomán minden esetben elrendelt nyomozások eredménye – a vádak és a megszüntetések jelenlegi 52,4 százalékos aránya – meghaladja a 42 százalékos uniós átlagot” – derül ki a Legfőbb Ügyészség pénteki közleményéből.


A vádemelések tekintetében a 2016. évi OLAF-jelentés szerint az uniós átlag 44 százalék, míg a 2017-es jelentés szerint 42 százalék volt. Utóbbiban az áll, hogy a vádemelések aránya Németországban 21 százalék, Ausztriában 29 százalék, Szlovákiában 18 százalék, Romániában 33 százalék, Írországban és Finnországban pedig 0 százalék.

Az OLAF egyébként sokat tett azért, hogy a 4-es metró korrupciós ügyei is napvilágot lássanak. Az elmúlt 13 év legnagyobb csalása miatt az országnak várhatóan 59 milliárd forintot kell visszafizetnie az Európai Unió számlájára. A szervezet jelentése egyértelműen bizonyítja a baloldali kormányok és a 2010 előtti budapesti városvezetők felelősségét az ügyben.


Kapcsolódó Cikkek