EUR: 319,83 Ft
CHF: 280,65 Ft
2019. április 19., péntek
Emma

Belföld

Öngólt rúgott a DK-s politikus

Újra kiállt a migráció mellett Gyurcsány Ferenc pártja – derült ki a Republikon Intézet konferenciáján, ahol a Soros–Sargentini-jelentést is megszavazó DK-s EP-képviselő, Niedermüller Péter vitázott Orbán Balázs miniszterhelyettessel.

A kormánypárti politikus kiemelte: az a migrációs nyomás, amely az Európai Unióra nehezedik, Magyarországot is sújtja.


– Ha megnézzük az érkezők demográfiai összetételét, munkaerőpiaci integráltságát, képzettségi szintjét, azt, hogy mekkora a kulturális távolság köztük és az uniós polgárok között, láthatjuk, hogy ez nem oldja meg a problémákat. Sőt egy újabb problémát generál. Ezzel szemben a népességfogyásra a családpolitika a jó válasz – mondta el Orbán Balázs. Szerinte a magyar embereket kell arra ösztönözni, hogy vállaljanak több gyermeket.

Orbán Balázs
MTI Fotó: Kovács Tamás

Niedermüller Péter szerint a migrációval érkező emberek jelenthetik a megoldást a demográfiai problémára. Hasonlóan vélekedett a minap a DK volt alelnöke, Bauer Tamás is, aki a demográfiai helyzet kapcsán azt mondta: „Magyarországnak bevándorlásra van szüksége, ugyanúgy, mint a nyugat-európai országoknak.”

Niedermüller Németországot is példaként említette, ahová több millió török bevándorló érkezett az elmúlt négy évtizedben.

– Az a gazdasági fellendülés – és az azzal összefüggő munkaerő-kereslet –, amely a hatvanas-hetvenes években lezajlott, teljesen más típusú volt, mint az, amelyről manapság beszélünk. A pillanatnyi helyzet sokkal bonyolultabb, mert mára már nem olyan kétkezi munkásokra van szüksége az európai munkaerőpiacnak, akik egyszer majd hazamennek – reagált Orbán Balázs.

Kapcsolódó Cikkek