EUR: 329,34 Ft
CHF: 300,60 Ft
2019. december 12., csütörtök
Gabriella

Belföld

Öngólt rúgott a DK-s politikus

Újra kiállt a migráció mellett Gyurcsány Ferenc pártja – derült ki a Republikon Intézet konferenciáján, ahol a Soros–Sargentini-jelentést is megszavazó DK-s EP-képviselő, Niedermüller Péter vitázott Orbán Balázs miniszterhelyettessel.

A kormánypárti politikus kiemelte: az a migrációs nyomás, amely az Európai Unióra nehezedik, Magyarországot is sújtja.


– Ha megnézzük az érkezők demográfiai összetételét, munkaerőpiaci integráltságát, képzettségi szintjét, azt, hogy mekkora a kulturális távolság köztük és az uniós polgárok között, láthatjuk, hogy ez nem oldja meg a problémákat. Sőt egy újabb problémát generál. Ezzel szemben a népességfogyásra a családpolitika a jó válasz – mondta el Orbán Balázs. Szerinte a magyar embereket kell arra ösztönözni, hogy vállaljanak több gyermeket.

Orbán Balázs
MTI Fotó: Kovács Tamás

Niedermüller Péter szerint a migrációval érkező emberek jelenthetik a megoldást a demográfiai problémára. Hasonlóan vélekedett a minap a DK volt alelnöke, Bauer Tamás is, aki a demográfiai helyzet kapcsán azt mondta: „Magyarországnak bevándorlásra van szüksége, ugyanúgy, mint a nyugat-európai országoknak.”

Niedermüller Németországot is példaként említette, ahová több millió török bevándorló érkezett az elmúlt négy évtizedben.

– Az a gazdasági fellendülés – és az azzal összefüggő munkaerő-kereslet –, amely a hatvanas-hetvenes években lezajlott, teljesen más típusú volt, mint az, amelyről manapság beszélünk. A pillanatnyi helyzet sokkal bonyolultabb, mert mára már nem olyan kétkezi munkásokra van szüksége az európai munkaerőpiacnak, akik egyszer majd hazamennek – reagált Orbán Balázs.

Kapcsolódó Cikkek

 • 200 egyetemista 800 fiatalt mentorál a Tanítsunk Magyarországért programban

  200 egyetemista 800 fiatalt mentorál a Tanítsunk Magyarországért programban

  Négy egyetem – Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza, Pécs – kétszáz hallgatója nyolcszáz 7. osztályos általános iskolást mentorál a Tanítsunk Magyarországért program keretében – közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára csütörtökön Debrecenben.

 • Ezt kell tudni a jövő januári nyugdíjemelésről

  Ezt kell tudni a jövő januári nyugdíjemelésről

  Megjelent a jövő januári nyugdíjemelésről szóló kormányrendelet, amely szerint a 2020. január 1. előtt megállapított és 2019. novemberében egyösszegű emelési korrekcióban részesült nyugellátások és az ilyen emelésre jogosult egyéb ellátások 2019.

 • Folytatódik az enyhe, csapadékos idő

  Folytatódik az enyhe, csapadékos idő

  Egyelőre folytatódik a csapadékos idő, vasárnap várható több napsütés. Marad az évszakhoz képest enyhe idő, többfelé 10 fok körül alakulhatnak a maximumok – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-nek.