2020. január 17., péntek
Antal, Antónia

Egyéb Hódmezővásárhely

Önzetlen összefogás Fazekas Pistiért

Fazekas Pisti megsegítése céljából rendezett az Alföldi Szabadidő Egyesület és a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ jótékonysági estet. A fiatal mentőápolót júliusban érte olyan súlyos baleset, hogy jelenleg is otthoni ellátásra szorul.

Pisti életét mások megsegítésére tette fel, hiszen húsz éve mentőápolóként dolgozik. A sors úgy hozta, hogy most neki van szüksége komoly segítségre. Július 8-án ugyanis balesetet szenvedett, amelynek következtében a mai napig ágyhoz kötött, lélegeztetőgépen van. Az orvosok javaslatára otthoni kezelést kezdeményeztek, amitől azt várják, hogy rohamosan fog javulni az állapota, mivel a környezet lelkileg segíthet neki ebben.


Fazekas Pistit jelenleg is otthon ápolják

– A célunk az volt – ha már az orvosok is ezt javasolták –, hogy otthon tényleg a megfelelő körülmények között tudja a felépülését folytatni. A családi házat több mint 30 vállalkozó és kereskedő segítségével teljesen átalakítottuk. Szerencsére ágyat már kaptunk, egy következő lépés pedig egy speciális fürdő kialakítása, ahol heveder segítségével tudják fürdetni Pistit – fogalmazott Bereczky István, az Alföldi Szabadidő Egyesület alapító tagja, aki hozzátette, hogy Pisti körülbelül két és fél hete van otthon, és azonnal jelentős változás mutatkozott az állapotában.

A Bessenyei Ferenc Művelődési Központ színültig telt nézőkkel

Fazekas  Pisti – Bereczky  István elmondása szerint – tulajdonképpen a saját testébe van bezárva: a tudata ép, de a testét nem tudja irányítani. Az otthoni körülményeknek köszönhetően azonban ma már képes mosolyogni, ami hatalmas eredmény. Szülei nyugdíjasok, így nemcsak lelkileg, de anyagilag is nagy segítségre szorulnak. Ezért szervezte meg az Alföldi Szabadidő Egyesület és a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ közösen a mostani jótékonysági estet. – Sok-sok kis cél van még, ami kimondva apró, de anyagilag nagyon kemény összegekről van szó – tette hozzá Bereczky István.


A gyerekek Fazekas Pisti gyógyulásáért táncoltak és énekeltek

A jótékonysági esten felléptek a BFMK gyermek-néptánccsoportjai, a Vásárhelyi Népzene Tanoda, a Kankalin Néptáncegyüttes csoportjai, illetve közreműködött a Kender Zenekar.

Kapcsolódó Cikkek

 • A Vasember autója megfizethetetlen

  A Vasember autója megfizethetetlen

  A Vasember sztárja hatalmas népszerűségnek örvend a szuperhős film óta. Ennek megfelelően irdatlan összeget keresett a mozival, amiből jutott egy szuper járgányra is.

 • Tényleg ilyen rossz?

  Tényleg ilyen rossz?

  A budapesti szmogriadó tájékoztatási fokozatát hirdette meg a Főpolgármeseri Hivatal a múlt hét végén a szálló por légszennyezettségi szintje miatt.

 • Megtisztelő Győrben játszani!

  A magyar válogatott Lukács Viktória nyártól a Bajnokok Ligája-címvédő Győri Audi ETO KC kézilabdacsapatában folytatja pályafutását.