2020. augusztus 13., csütörtök
Ipoly

Belföld

Orbán: Közösen építjük a jövőt Kínával

A magyar vállalkozások nyithatnak Kína felé, ugyanis a magyar cégek megtalálhatják számításaikat az ázsiai országban – mondta Orbán Viktor miniszterelnök kínai látogatásának zárónapján.

A miniszterelnök kedden Sanghajban, az első Kínai Nemzetközi Import Expón – ahol hazánk díszvendégként vett részt –, a magyar országpavilon megnyitóján mondott köszöntőt. Orbán felidézte hétfői tárgyalását Hszi Csin-ping kínai államfővel, akivel megállapodtak és kijelentették: „közösen fogjuk építeni azt a jövőt, amelyben a magyar cégeknek is lesz helyük majd Kínában”.


A Huawei mobilcég vezetői után a kormányfő kedden Csen Sze-csinggel, a Bank of China elnökével is találkozott, akivel a további szoros együttműködési lehetőségeket vitatták meg. A kormányfő szerint Magyarország számára nagyon jól bevált a közös munka a kínai pénzintézettel, ami javítja az ország pénzügyi biztonságát is. Csen Sze-csing elmondta: számukra is jövedelmező a kapcsolat, ezért a magyarországi befektetési tevékenységük erősítésén gondolkodnak.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek