2020. április 05., vasárnap
Vince

Külföld

Erős beszédet mondott Helsinkiben Orbán Viktor

Orbán Viktor miniszterelnök az Európai Néppárt kongresszusán mondott beszédet csütörtökön Helsinkiben. A kormányfő elmondta: nemzetek nélkül Európa elvesztené identitását, elvesztené lelki és kulturális arculatát. Szerinte Európa vagy a nemzetek Európája lesz, vagy nem lesz.

A közép-európai nemzetek újracsatlakozásával Európa békésebb, erősebb és gazdagabb lett, mint volt. Európát mindig az erős nemzetek tették sikeressé, és ez ma is érvényes, nincs erős Európa sikeres nemzetek nélkül. A szocialisták, a liberálisok és a zöldek egy gyökereit és szellemi, lelki identitását vesztett Európát akarnak. A mi európai víziónk azonban a nemzetek Európája, amelynek 27 arca van, és amely egyszerre keresztény és demokrata – jelentette ki Orbán Viktor kormányfő Helsinkiben, az Európai Néppárt kongresszusán.


/Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs

– Az elmúlt öt évben az Európai Néppárt adta Európa vezetését, és vállalni kell a felelősséget azért, hogy az angolokat nem tudtuk belül, a migránsokat pedig nem tudtuk kívül tartani Európán – mondta el, hozzátéve, hogy először helyre kell állítani az Európai Néppárt egységét.

– A kulcs a győzelemhez ugyanaz, mint volt, újra az emberek oldalára kell állni. Védjük meg őket az illegális migrációtól, a terrorizmustól, a bűnözéstől és a gazdasági bajoktól, írjuk fel újra a zászlónkra a régi igazságot: a néptől, a nép által, a népért – hangsúlyozta Orbán Viktor Helsinkiben.


Weber lehet az EB elnöke

Az Európai Néppárt helsinki kongresszusán az is eldőlt, hogy a pártcsalád a bajor Manfred Webert jelöli az EP-választás során az Európai Bizottság (EB) elnöki tisztségére. Webert Orbán Viktor is támogatta.

MTI/AP/Markku Ulander

A bajor politikus az „isiásztól szenvedő”, nyugdíjaskorú Jean-Claude Junckert válthatja az EB élén.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek