EUR: 319,72 Ft
CHF: 280,32 Ft
2019. április 21., vasárnap
Konrád

Belföld

Orbán: Támogatni kell a gyerekvállalást

Péntek reggel a Kossuth rádió vendége volt Orbán Viktor miniszterelnök, ahol többek között a Soros-egyetemről, a magyar családpolitikáról és az ENSZ migrációs csomagjáról beszélt.

A miniszterelnök szerint a blöff kategóriájába sorolandó, hogy a Soros-egyetem elmegy Magyarországról, mivel minden törvényi feltétele megvan a működésüknek. Elmondása szerint a Soros-egyetem a magyar politika régi ügye, mióta itt vannak Magyarországon, állandó hisztériakeltés van körülöttük. – Nem vagyok hajlandó senkinek törvényenkívüliséget biztosítani – jelentette ki Orbán Viktor.


A magyar családpolitikáról azt mondta, hogy erősebben kell támogatni a fiatalok gyermekvállalási, családalapítási szándékát, ők ugyanis a felmérések szerint általában családban gondolkoznak, és több gyermeket szeretnének. Kiemelte: Magyarország európai összevetésben saját gazdasági teljesítményéhez képest már most is a legtöbbet költi a családok támogatására.

A miniszterelnök az ENSZ migrációs csomagjáról azt mondta, hogy azért nem szabad elfogadni, mert a kormányoknak az emberek oldalára kell állniuk, és meg kell őket védeniük az illegális migrációtól, a terrorizmustól, a bűnözéstől és a gazdasági nehézségektől.


További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Májusban rendezik meg a Szentendrei Sörfesztivált

    Májusban rendezik meg a Szentendrei Sörfesztivált

    Május 3. és 5. között rendezik meg a hagyományos Szentendrei Sörfesztivált a helyi Dunakorzón, ahol három nap alatt kézműves sörök és egyéb gasztronómiai élmények, könnyűzenei tehetségkutató verseny, valamint a The Carbonfools, az Omen, a Hősök és a Belmondo koncertje várja a látogatókat.

  • Kutyajósda is lesz az idei Belvárosi Kutyafesztiválon

    Kutyajósda is lesz az idei Belvárosi Kutyafesztiválon

    Tréfás asztrológiai elemzéssel, kártyavetéssel és számmisztikai elemzéssel is várják az állatbarátokat a szervezők az idei Belvárosi Kutyafesztiválon, amelyet a gazdátlan állatok örökbefogadásának népszerűsítésére rendeznek meg május 4-én a főváros V.