2020. január 21., kedd
Ágnes

Belföld

Orbán: Támogatni kell a gyerekvállalást

Péntek reggel a Kossuth rádió vendége volt Orbán Viktor miniszterelnök, ahol többek között a Soros-egyetemről, a magyar családpolitikáról és az ENSZ migrációs csomagjáról beszélt.

A miniszterelnök szerint a blöff kategóriájába sorolandó, hogy a Soros-egyetem elmegy Magyarországról, mivel minden törvényi feltétele megvan a működésüknek. Elmondása szerint a Soros-egyetem a magyar politika régi ügye, mióta itt vannak Magyarországon, állandó hisztériakeltés van körülöttük. – Nem vagyok hajlandó senkinek törvényenkívüliséget biztosítani – jelentette ki Orbán Viktor.


A magyar családpolitikáról azt mondta, hogy erősebben kell támogatni a fiatalok gyermekvállalási, családalapítási szándékát, ők ugyanis a felmérések szerint általában családban gondolkoznak, és több gyermeket szeretnének. Kiemelte: Magyarország európai összevetésben saját gazdasági teljesítményéhez képest már most is a legtöbbet költi a családok támogatására.

A miniszterelnök az ENSZ migrációs csomagjáról azt mondta, hogy azért nem szabad elfogadni, mert a kormányoknak az emberek oldalára kell állniuk, és meg kell őket védeniük az illegális migrációtól, a terrorizmustól, a bűnözéstől és a gazdasági nehézségektől.


További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek