2019. november 19., kedd
Erzsébet

Belföld

Orbán: Véget ért a száz év magyar magány

Véget ért a száz év magyar magány korszaka, mindenki rájött arra, hogy “velünk együttműködni nem természetellenes, sőt értelmes dolog, sőt megéri” – fogalmazott Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth rádiónak adott szokásos interjúban.

Aki a magyarokkal együttműködik, jól jár – hangoztatta a kormányfő.


Hozzátette, a közös gazdaságfejlesztési programok nemcsak Magyarországnak és a mai államhatáron kívül élő magyaroknak jók, hanem a szomszédos államok nem magyar állampolgárainak is.

Tarlós István főpolgármester jogokat szerzett Budapestnek a kormány és a főváros között létrejött megállapodással – mondta Orbán Viktor a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.


Tarlós István elérte, hogy közös döntés szülessen a budapesti fejlesztésekre szánt kormánypénzekről – közölte a miniszterelnök.

Hozzátette: Budapest olyan pénz fölött kapott döntési jogot, amely nem az övé, hanem a központi kormányzati költségvetésből származik, ezért “Tarlós István nem feladott, hanem megszerzett jogokat a fővárosnak”.

Hangsúlyozta: most, hogy a magyar gazdaság lendületben van, az újonnan létrejött Fővárosi Közfejlesztések Tanácsa beválhat Budapestnek.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek