2020. április 07., kedd
Herman

Egyéb Nyíregyháza

Orbán Viktor keresztapa lett!

Lezárult a szavazás, Csülök lett a neve a Nyíregyházi Állatpark rinocéroszbébijének. Az állat 16 hónap vemhesség után, szeptember 26-án született, és Nyíregyháza polgármesterének közbenjárásával Orbán Viktor fogadta örökbe. A miniszterelnök szavazást indított a közösségi médiában, így mindenki részt vehetett a bébi nevének kiválasztásában.

Magyarországon először a Nyíregyházi Állatparkban született indiai páncélos rinocérosz. Orbán Viktor miniszterelnök – elfogadva a felkérést – örökbe fogadta a bébit. Ezután gondoskodott a kicsi névadásáról, hivatalos közösségi oldalán országos szavazást indított. A lehetőségek között ott volt a Fülig Jimmy és a Chico is, és mint a kormányfő szellemesen megjegyezte: ezúttal nem kell kétharmad a döntéshez. A szavazás nemrég lezárult, és hatalmas fölénnyel a Csülök név nyert. Érdemes megjegyezni – mert ez is Nyíregyházára irányította a figyelmet –, hogy a névválasztásra buzdító videót közel félmillióan látták!


Orbán Viktor a közösségi médiában indított szavazást az állat nevéről

Lezárult hát a szavazás, köszönöm, hogy ennyien részt vettetek benne. Elsöprő többséggel a Csülök név győzött. Keresztapaként azt fogom tehát javasolni a nyíregyházi állatkertnek, hogy az általam örökbe fogadott kis rinocérosz Rejtő Jenő egyik hőse után a Csülök nevet kapja. Kedves Csülök, remélem, mihamarabb személyesen is találkozunk. Viszlát Nyíregyházán! – osztotta meg Orbán Viktor hivatalos közösségi oldalán.

A Nyíregyházi Állatpark dolgozói nagyon örülnek a választott névnek, utólag elárulták, hogy ők is ezt szerették volna adni a bébinek. – 2015 őszén egy jótékonysági akció keretében járt a Nyíregyházi Állatparkban a miniszterelnök úr, és többek között eljutott a Délkelet-Ázsia házba is, ahol láthatta a páncélos rinocéroszokat, amelyek tényleg a föld legritkább állatai. A gondozók meséltek neki erről a különleges élőlényről, és ez a beszélgetés jutott eszébe a kollégáimnak, amikor megszületett a pici rinó. – Úgy gondolták, hogy meg kellene próbálni az örökbefogadást. Polgármester úr intézte el a dolgot, és amennyire én tudom, nagy visszhangja volt a miniszterelnökségen, örömmel vették a felkérést – nyilatkozta kérdésünkre Gajdos László, a Nyíregyházi Állatpark igazgatója. A bébit a látogatók mindennap 11 órától 13 óráig tekinthetik meg a Zöld Piramis nagytermében.


A Csülök nevet kapta a szeptemberben született rinocérosz (Fotó: Lokál)

Kapcsolódó Cikkek