EUR: 320,69 Ft
CHF: 280,94 Ft
2019. április 24., szerda
György

Egyéb XVII.kerület

Orgonát építenek Rákoshegyen

Új hangversenyorgona épül kerületünkben a Rákoshegyi Orgonaépítő Alapítvány jóvoltából, amelyet a hazai és nemzetközi szinten is tekintélyesnek számító Pécsi Orgonaépítő Manufaktúra készít el. A hangszert a rákoshegyi katolikus templomban állítják fel, amely kitűnő akusztikával rendelkezik.

Erre a karzatra kerül majd az orgona

Hamarosan egy koncertezésre is alkalmas hangszerrel gazdagodhat a kerület. Az épülő hangversenyorgonának egyedi hangszíne lesz, ezt egyszerre „több” történelmi orgona különleges összhangja adja. Ennek eredményeképpen ez lenne az első ilyen speciális hangszer, amelyen kompromisszumok nélkül, az eredeti orgonák hangzásával, hitelesen szólalhat meg valamennyi orgonamű, ugyanakkor egyéni hangjuk harmonikusan egyesül egy szimfonikus nagy orgona összhangzásában.


A Rákoshegyi Katolikus Templomba kerül a hangszer

Az alapítvány arról tájékoztatta lapunkat, hogy a templom méretéhez és akusztikájához illeszkedő hangversenyorgona teljes kiépítésének költsége több tízmillió forint körül van. Ezért kérnek minden művészetet szerető, az orgonamuzsikáért rajongó vagy csupán egy maradandó mű létrehozásában szívesen közreműködő személyt, vállalkozót, hogy anyagi lehetőségeik szerint álljanak e nagy léptékű és kimagasló értékű vállalkozás mellé.

Itt adakozhat

Az orgonára szánt adományokat a Rákoshegyi Orgonaépítő Alapítvány számláján gyűjtik. További részletek a rakoshegy.plebania.hu/orgonaepites oldalon találhatók. Információ kérhető a [email protected] e-mail-címen vagy a 20/249-5619-es, illetve a 30/974-9182-es telefonszámon.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • Egyre kevesebben locsolkodnak húsvétkor

    Egyre kevesebben locsolkodnak húsvétkor

    Bár a húsvét két legfontosabb vallási ünnepünk egyike, a karácsonyi hagyományokat sokkal többen követik. Az adventi gyertyagyújtás, a karácsonyfa-állítás és a mákosbejgli-evés elmaradhatatlan rituáléja a karácsonyi ünnepkörnek, a húsvéti szokásokat azonban egyre kevesebben követik.

  • A húsvét még ma is üzenettel bír

    A húsvét még ma is üzenettel bír

    Ha Jézust középpontba helyezzük, akkor életünk derűben és boldogságban megy végbe – vallja Bán Csaba, a Hódmezővásárhely-Ótemplomi Református Egyházközség lelkésze, aki az ünnep alkalmából juttatta el gondolatait lapunkhoz.