EUR: 317,69 Ft
CHF: 281,19 Ft
2019. január 20., vasárnap
Fábián, Sebestyén

Egyéb XVII.kerület

Orgonát építenek Rákoshegyen

Új hangversenyorgona épül kerületünkben a Rákoshegyi Orgonaépítő Alapítvány jóvoltából, amelyet a hazai és nemzetközi szinten is tekintélyesnek számító Pécsi Orgonaépítő Manufaktúra készít el. A hangszert a rákoshegyi katolikus templomban állítják fel, amely kitűnő akusztikával rendelkezik.

Erre a karzatra kerül majd az orgona

Hamarosan egy koncertezésre is alkalmas hangszerrel gazdagodhat a kerület. Az épülő hangversenyorgonának egyedi hangszíne lesz, ezt egyszerre „több” történelmi orgona különleges összhangja adja. Ennek eredményeképpen ez lenne az első ilyen speciális hangszer, amelyen kompromisszumok nélkül, az eredeti orgonák hangzásával, hitelesen szólalhat meg valamennyi orgonamű, ugyanakkor egyéni hangjuk harmonikusan egyesül egy szimfonikus nagy orgona összhangzásában.


A Rákoshegyi Katolikus Templomba kerül a hangszer

Az alapítvány arról tájékoztatta lapunkat, hogy a templom méretéhez és akusztikájához illeszkedő hangversenyorgona teljes kiépítésének költsége több tízmillió forint körül van. Ezért kérnek minden művészetet szerető, az orgonamuzsikáért rajongó vagy csupán egy maradandó mű létrehozásában szívesen közreműködő személyt, vállalkozót, hogy anyagi lehetőségeik szerint álljanak e nagy léptékű és kimagasló értékű vállalkozás mellé.

Itt adakozhat

Az orgonára szánt adományokat a Rákoshegyi Orgonaépítő Alapítvány számláján gyűjtik. További részletek a rakoshegy.plebania.hu/orgonaepites oldalon találhatók. Információ kérhető a [email protected] e-mail-címen vagy a 20/249-5619-es, illetve a 30/974-9182-es telefonszámon.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.