EUR: 324,55 Ft
CHF: 299,06 Ft
2019. augusztus 17., szombat
Jácint

Egyéb XX.kerület XXIII.kerület

Óriási fejlesztés jön a szakrendelőben

A XX. kerületi pesterzsébeti szakrendelő 2,5 milliárd forintos fejlesztési forráshoz jutott az Egészséges Budapest Program (EBP) keretében. A Jahn Ferenc Dél-pesti Kórházhoz tartozó Ady Endre úti szakrendelőben az orvosi műszerpark cseréjére, épületgépészeti beruházásokra, az informatikai rendszer fejlesztésére is lehetőség lesz − tájékoztatott az MTI.

XX. kerületi Egészséges Budapest Program,Földesi Gyula
(Fotó: Keresztesi Balázs)

Földesi Gyula, a Fidesz választókerületi elnöke a beruházásokról elmondta: megújul az épület teljes villamos, cső- és csatornahálózata, a központi légtechnikai rendszer, és kicserélik a belső burkolatokat is. Ezeken kívül egyes rendelőhelyiségek méretén is változtatni fognak, a szakrendelések − sebészet, kardiológia, gégészet, bőrgyógyászat − esetében pedig az ellátás színvonalának emelése érdekében új orvosi eszközöket szereznek be. Továbbá − tette hozzá Földesi Gyula − betegirányítási, beléptetési- és vagyonvédelmi rendszert alakítanak ki.


Földesi Gyula örömhírt osztott meg a helyiekkel
(Fotó: Keresztesi Balázs)

Cserháti Péter, az Állami Egészségügyi Ellátó Központ szakértője felidézte, hogy az előző uniós ciklusban az egészségügy fejlesztésére fordítható forrásból csupán tíz százalék juthatott a közép-magyarországi régió szakellátására. Ezt felismerve döntött úgy a kormány, hogy az EBP-n keresztül több mint 700 milliárd forintot fordít Budapest és Pest megye egészségügyi ellátásának fejlesztésére. Cserháti Péter elmondta, hogy a pesterzsébeti beruházás a negyedik legnagyobb a szakrendelői fejlesztések sorában.

A főváros egyik leggyorsabban fejlődő kórháza lett a dél-pesti (Fotó: Keresztesi Balázs)

Ralovich Zsolt, a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház főigazgatója kiemelte, hogy az intézmény 400 ezer ember ellátását biztosítja. A kórház négy telephelyén 48 ezer fekvőbeteget és egymillió járóbeteget látnak el évente. Mint mondta, az elmúlt évtizedekben nagyon kevés forrás jutott az infrastruktúra és az eszközpark szinten tartására, azonban az utóbbi négy évben kormányzati, uniós és önkormányzati támogatások révén a főváros egyik legdinamikusabban fejlődő kórháza lett.


A kórház több telephelyén voltak felújítási munkálatok, napelemeket telepítettek, valamint több nagy értékű műszer beszerzésére nyílt lehetőség, és a közelmúltban adták át a felújított sürgősségi betegellátó osztályt − mondta a főigazgató. Kitért arra is, hogy sikeresen pályáztak a kerületi egészségfejlesztési iroda létrehozására.

Kapcsolódó Cikkek

 • Méltó módon ünnepelni

  Méltó módon ünnepelni

  A nemzeti ünnepek – mint a közelgő augusztus 20. – szép eseménye, hogy a társasházakra is kikerülnek a zászlók épp úgy, mint a közintézményekre.

 • Sorra zárnak be Szeged éttermei, üresedik a belváros

  Sorra zárnak be Szeged éttermei, üresedik a belváros

  Bár Botka Lászlóék hurráoptimista propagandát tolnak, és szerintük virágzik a szegedi gasztroélet, a valóságban egyre több vendéglős húzza le a rolót végleg Szegeden, akik pedig egyelőre még kitartanak, azoknak számos problémával kell megküzdenie.

 • Iskolakezdési támogatás

  Iskolakezdési támogatás

  Dunaújvárosban is igénybe vehető az iskolakezdési támogatás. A juttatást azok kaphatják meg, akiknek gyermeke az idei évben kezdi meg általános iskolai tanulmányait.

 • Látványos futballshow költözött a Béke térre

  Látványos futballshow költözött a Béke térre

  A kerületünkben zajló Mozgásban a kultúra! című rendezvénysorozat harmadik eseménye A futball látványosságai címet kapta. A Béke téren megrendezett programon mindenki megismerhette a teqballt, mint sportágat, sőt a Freestyle Foci csapata is látványos show-val készült.