2020. augusztus 06., csütörtök
Berta, Bettina

Egyéb Győr

Óriáskerékről csodálhatjuk meg városunkat

Különleges élményben lehet része mindenkinek, aki a városban él, vagy épp csak idelátogat, ugyanis hamarosan ötven méter magas, magyar készítésű óriáskerékről tekinthetjük meg a belváros páratlan panorámáját.

Az óriáskerék november 9-én, az Európa Kulturális Fővárosa pályázat leadásának napján nyitja meg kapuit a látogatók előtt.


Az óriáskerék szerkezete október 29-én érkezett meg Győrbe
Fotó: O. Jakócs Péter

Az Európa Kulturális Fővárosa (EKF) cím 2023-as pályázati eljárásában újabb fontos mérföldkőhöz érkezünk. A még versenyben lévő három városnak november 9-én kell benyújtania második fordulós pályázatát az Emberi Erőforrások Minisztériumához. Ezen a napon, délután érdekes programokra is számíthatnak az érdeklődők a Dunakapu téren. A legnagyobb és legkülönlegesebb látványosság a hatalmas óriáskerék lesz, amelyről páratlan kilátás nyílik majd a folyók találkozására, a városrészeket összekötő hidakra, a Radó-szigetre, a környező templomok tornyaira és a belvárosi utcákra, terekre. További jó hír, hogy a nyitónapon 18–22 óra között tízszázalékos kedvezménnyel lehet kipróbálni az attrakciót.

Emberi és gépi erő is szükséges az összeszereléshez
Fotó: O. Jakócs Péter

– A győri az egyetlen magyar készítésű óriáskerék. Az 50 méter magas, 30 gondolás, 180 fő befogadására alkalmas szerkezetet nyolc hónap alatt készítette el Horváth Mihály ötletgazda – mondta el az óriáskereket üzemeltető Karma Production Kft. ügyvezetője, Németh Károly.


A látványosságot már október 29-én kezdték összeszerelni a Dunakapu téren, hogy november 9-én készen álljon a látogatók fogadására. Ki lehet majd próbálni persze a téli időszakban is, ezzel is emelve a győri advent hangulatát. Az óriáskerék hétfőtől csütörtökig 14 és 21 óra között, pénteken és szombaton 11-től 22-ig, vasárnap pedig 11-től 21 óráig tart nyitva. Ez a nyitvatartás november 29-ig érvényes, mert az adventi időszakban tovább bővül a nyitvatartási idő. A jegyárak az alábbiak szerint alakulnak:

50 méter magas, 30 gondolás, 180 fő befogadására alkalmas óriáskereket Horváth Mihály készítette el
Fotó: O. Jakócs Péter

A felnőttek 2000 forintért válthatnak jegyet, a 18 év alatti és 65 év feletti személyek részére pedig kedvezmény biztosított, ők 1500 forintért csodálhatják meg a kilátást. Csoportos jegy megváltására is lesz lehetőség, amelyet négy felnőtt számára állítanak ki, s összesen 7000 forintot kérnek el érte. Kétéves kor alatti kisgyermekeknek az óriáskerék kipróbálása ingyenes!

Kapcsolódó Cikkek

  • Meghalt a híres filmrendező

    Hetvenhat éves korában meghalt Alan Parker angol filmrendező, forgatókönyvíró és producer, nevéhez olyan filmek fűződnek…

  • Húsban a jövő

    Húsban a jövő

    Minden adott ahhoz, hogy Kaposvár a térség fővárosává váljon, hangzott el a Kométa és a kormány között megszületett stratégiai együttműködési megállapodás aláírásakor.