EUR: 336,31 Ft
CHF: 314,10 Ft
2020. január 25., szombat
Pál

Egyéb Ózd

Országos elődöntőben a SZIKSZI

Szép sportsikert könyvelhet el az ózdi Széchenyi István Katolikus Gimnázium és Szakgimnázium (SZIKSZI), hiszen a diákolimpia idei versenysorozatában a lány és a fiú kézilabdacsapatuk is továbbjutott a megyei döntőből.

Ivády Csaba testnevelő tanár, mindkét együttes edzője bízott a jó eredményben, hiszen több igazolt játékosra számíthatott. A lányoknál hárman játszanak az NB II-es Lóczi SE felnőttcsapatában, ők kivétel nélkül meghatározó játékosai voltak a tornának. Miskolcon, a Herman Ottó Gimnáziumban lebonyolított V–VI. korcsoportos megyei döntőben a Horváth Fruzsina és Farkas Patrícia által vezényelt ózdiak a miskolci Fáy Gimnáziumot 27-22-re, a Herman Ottó Gimnáziumot pedig 37-22-re győzték le, ezzel bejutottak az országos diákolimpia elődöntőjének legjobb 28 csapata közé.


Fotó: SZIKSZI
Ivády Csaba testnevelő tanár, egykori igazolt játékos jó munkát végez a suliban

Az ózdi Marosi István Sportcsarnokban rendezett fiútornán a SZIKSZI Ózd csapata szintén az V–VI. korcsoportban szerepelt. A Sárospatak AVG ellen 41-38 arányban diadalmaskodtak, míg a mezőkövesdi Szent László Gimnázium csapatával szemben 37-29-re alulmaradtak, ám így is elődöntőbe jutottak. Itt Farkas Bence és Miklós Márk jó teljesítményét emelte ki Ivády Csaba, aki azt is elmondta, hogy a diákolimpia előtt a kapusukat műteni kellett. Egyébként a fiúk közül kilencen játszanak az ÓAM-ÓKC ifjúsági vagy serdülő csapatában, ezért teljes csapattal akár a végső küzdelmekben való részvételre is esélyük van.

Kapcsolódó Cikkek

 • Erre készüljön a hétvégén!

  Erre készüljön a hétvégén!

  Pénteken a reggeli pára- és ködfoltok feloszlását követően szinte mindenhol számíthatunk hosszabb-rövidebb napos időszakokra, de az Északi-középhegység térségében tartósabban párás maradhat az idő.

 • Keresd a fényt!

  Keresd a fényt! címmel nyílt kiállítás Hager Ritta Kossuth-díjas textilművész, a Nemzet Művésze alkotásaiból.

 • Más nevet kaphat a Bessenyei-díj

  Más nevet kaphat a Bessenyei-díj

  Hódmezővásárhely – Dratsay Ákos fuvolaművész-zenetanár és Berei Erzsébet zongora-művésztanár kapta megosztva idén a hódmezővásárhelyi önkormányzat alapította Bessenyei Ferenc Művészeti Díjat.