2019. április 22., hétfő
Csilla, Noémi

Egyéb Ózd

Országos elődöntőben a SZIKSZI

Szép sportsikert könyvelhet el az ózdi Széchenyi István Katolikus Gimnázium és Szakgimnázium (SZIKSZI), hiszen a diákolimpia idei versenysorozatában a lány és a fiú kézilabdacsapatuk is továbbjutott a megyei döntőből.

Ivády Csaba testnevelő tanár, mindkét együttes edzője bízott a jó eredményben, hiszen több igazolt játékosra számíthatott. A lányoknál hárman játszanak az NB II-es Lóczi SE felnőttcsapatában, ők kivétel nélkül meghatározó játékosai voltak a tornának. Miskolcon, a Herman Ottó Gimnáziumban lebonyolított V–VI. korcsoportos megyei döntőben a Horváth Fruzsina és Farkas Patrícia által vezényelt ózdiak a miskolci Fáy Gimnáziumot 27-22-re, a Herman Ottó Gimnáziumot pedig 37-22-re győzték le, ezzel bejutottak az országos diákolimpia elődöntőjének legjobb 28 csapata közé.


Fotó: SZIKSZI
Ivády Csaba testnevelő tanár, egykori igazolt játékos jó munkát végez a suliban

Az ózdi Marosi István Sportcsarnokban rendezett fiútornán a SZIKSZI Ózd csapata szintén az V–VI. korcsoportban szerepelt. A Sárospatak AVG ellen 41-38 arányban diadalmaskodtak, míg a mezőkövesdi Szent László Gimnázium csapatával szemben 37-29-re alulmaradtak, ám így is elődöntőbe jutottak. Itt Farkas Bence és Miklós Márk jó teljesítményét emelte ki Ivády Csaba, aki azt is elmondta, hogy a diákolimpia előtt a kapusukat műteni kellett. Egyébként a fiúk közül kilencen játszanak az ÓAM-ÓKC ifjúsági vagy serdülő csapatában, ezért teljes csapattal akár a végső küzdelmekben való részvételre is esélyük van.

Kapcsolódó Cikkek

 • Egyre kevesebben locsolkodnak húsvétkor

  Egyre kevesebben locsolkodnak húsvétkor

  Bár a húsvét két legfontosabb vallási ünnepünk egyike, a karácsonyi hagyományokat sokkal többen követik. Az adventi gyertyagyújtás, a karácsonyfa-állítás és a mákosbejgli-evés elmaradhatatlan rituáléja a karácsonyi ünnepkörnek, a húsvéti szokásokat azonban egyre kevesebben követik.

 • A húsvét még ma is üzenettel bír

  A húsvét még ma is üzenettel bír

  Ha Jézust középpontba helyezzük, akkor életünk derűben és boldogságban megy végbe – vallja Bán Csaba, a Hódmezővásárhely-Ótemplomi Református Egyházközség lelkésze, aki az ünnep alkalmából juttatta el gondolatait lapunkhoz.

 • Tarlós: Uniós kötöttség a dugódíj bevezetése

  Tarlós: Uniós kötöttség a dugódíj bevezetése

  A budapesti behajtási díjról, amit még a Demszky Gábor-féle városvezetés önként vállalt be a 4-es metró megépítésért, egy tíz évvel ezelőtti európai bizottsági határozat és egy érvényes szerződés rendelkezik, azt nem a főváros akarja mindenáron bevezetni – mondta a főpolgármester csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.