EUR: 329,44 Ft
CHF: 299,23 Ft
2019. december 13., péntek
Luca, Otília

Egyéb Pécs

Őslényekkel bővült a Pécsi Állatkert!

Évmilliókkal ezelőtt élt őslényekkel is találkozhatnak a Pécsi Állatkert látogatói.Az országban egyedülálló módon, virtuális, háromdimenziós modellek segítségével elevenednek meg a Kárpát-medencében élt állatok.

A nem mindennapi kalandozáshoz egy okostelefon is kell, amelyre egy alkalmazást telepítve repülhetünk vissza az időben. Az ARcheoZoo nevű alkalmazás bemutatása során Siptár Dávid, a Pécsi Állatkert igazgatója kiemelte: az állatkert szerepe mára megváltozott. Nemcsak bemutatják a természet gazdagságát, és felhívják a figyelmet annak megóvására, de természettudományos szempontból is kiemelkedő ismeretanyagot kívánnak közvetíteni.

Kapcsolódó Cikkek

  • Kiszabadult a Mikulás!

    Több mint 260 cserkész érkezett az ország több pontjáról a Templom úti templomkertben megrendezett Szolnoki Mikulás Csatára. A csapatok kötélhúzáson, számháborún és kő-papír-ollón is összemérhették tudásukat, a fő program azonban a fogságba esett Mikulás kiszabadítása volt, akit gonosz földönkívüli lények ejtettek rabul.

  • Nevezz és nyerj a Csarnok Kupán!

    Nevezz és nyerj a Csarnok Kupán!

    A 39 éves múlttal rendelkező Csarnok Kupa a térség egyik kiemelkedő téli teremlabdarúgó tornája, mely az elmúlt években nemzetközi eseménnyé nőtte ki magát.
    Az MLSZ Zala Megyei Igazgatóságának szakmai partnerségével rendezett tornára három kategóriában – Öregfiúk 2. (45+), Öregfiúk 1. (34+), Felnőttek – lehet nevezni.