EUR: 331,09 Ft
CHF: 302,29 Ft
2019. december 08., vasárnap
Mária

Egyéb Pécs

Őslényekkel fotózkodhatunk a Pécsi Állatkertben

A Pécsi Állatkertben épp két hónapja mutatták be azokat a szemüvegeket, amelyek segítségével a látogatók évmilliókat repülhetnek vissza az időben, és így ismerhetik meg a földtörténeti korokat. Most egy újabb, mindenki számára ingyenesen elérhető applikációt állítottak üzembe, ami egyedülálló az állatkertek körében. 

A látogatók az állatkert főépületében elérhető wifi kapcsolaton keresztül saját mobilkészülékükre tudják letölteni az alkalmazást, ehhez QR kód, illetve rövid útmutató áll rendelkezésükre (Fotó: PKK)

 

Nemcsak nézni, hanem tanulni is lehet az új alkalmazással. A park területén a 12 darab látványos marker egyikére irányítva megjelenik a Kárpát-medencében már évmilliók óta kihalt, de egykor a szárazföldet és levegőt uraló őslény animált, háromdimenziós modellje. Az őslényt a szemlélődő körbe is járhatja. Minden egyes állathoz hang és szöveges anyag is tartozik.


Az állatkertben a látogató, mint felhasználó, az alkalmazás segítségével testközelből figyelheti és tapasztalhatja meg a letűnt korok állatainak nemritkán döbbenetes fizikai paramétereit. Nemcsak élményszerűen szerezhetünk ismeretanyagokat, de akár fotót is készíthetünk magunkról az állatok társaságában.

 

Az ARcheoZoo nevű alkalmazást a Pécsi Állatkert a „Mecseki Természettudományos Élményközpont Fejlesztése” című pályázat keretébe hozta létre. A pályázat a Dél-Pannon Múzeumokért
Közhasznú Egyesület irányításával a Pécsi Állatkert és a Janus Pannonius Múzeummal közösen valósul meg.

Kapcsolódó Cikkek

 • A tehetségeket díjazták

  A tehetségeket díjazták

  November 22-én a Babits Mihály Kulturális Központ rendezvénytermében adta át Ács Rezső polgármester az idei…

 • Hajrá, Kék Tigrisek!

  Hajrá, Kék Tigrisek!

  Jó hír a tatabányai kézilabda kedvelőinek: a hazai ligában elverték a Budakalászt a Kék Tigrisek, és közben meglett az EHF Kupa csoportkörének sorsolása is.

 • Országos jelentőségű a Giro

  A rajt- és célvárosok – Budapest, Győr, Székesfehérvár és Nagykanizsa -, illetve a fővárosi kerületek vezetőinek tartott prezentációt a jövőre Budapestről induló Giro d’Italiáról a GiroHungary2020 csapata.