EUR: 319,90 Ft
CHF: 280,38 Ft
2019. április 19., péntek
Emma

Egyéb Pécs

Őslényekkel fotózkodhatunk a Pécsi Állatkertben

A Pécsi Állatkertben épp két hónapja mutatták be azokat a szemüvegeket, amelyek segítségével a látogatók évmilliókat repülhetnek vissza az időben, és így ismerhetik meg a földtörténeti korokat. Most egy újabb, mindenki számára ingyenesen elérhető applikációt állítottak üzembe, ami egyedülálló az állatkertek körében. 

A látogatók az állatkert főépületében elérhető wifi kapcsolaton keresztül saját mobilkészülékükre tudják letölteni az alkalmazást, ehhez QR kód, illetve rövid útmutató áll rendelkezésükre (Fotó: PKK)

 

Nemcsak nézni, hanem tanulni is lehet az új alkalmazással. A park területén a 12 darab látványos marker egyikére irányítva megjelenik a Kárpát-medencében már évmilliók óta kihalt, de egykor a szárazföldet és levegőt uraló őslény animált, háromdimenziós modellje. Az őslényt a szemlélődő körbe is járhatja. Minden egyes állathoz hang és szöveges anyag is tartozik.


Az állatkertben a látogató, mint felhasználó, az alkalmazás segítségével testközelből figyelheti és tapasztalhatja meg a letűnt korok állatainak nemritkán döbbenetes fizikai paramétereit. Nemcsak élményszerűen szerezhetünk ismeretanyagokat, de akár fotót is készíthetünk magunkról az állatok társaságában.

 

Az ARcheoZoo nevű alkalmazást a Pécsi Állatkert a „Mecseki Természettudományos Élményközpont Fejlesztése” című pályázat keretébe hozta létre. A pályázat a Dél-Pannon Múzeumokért
Közhasznú Egyesület irányításával a Pécsi Állatkert és a Janus Pannonius Múzeummal közösen valósul meg.

Kapcsolódó Cikkek