2020. január 24., péntek
Timót

Egyéb Miskolc

Összefogott az E.ON az egyetemmel

A villamosmérnök-képzésben részt vevő fiatalok támogatásáról írt alá megállapodást az E.ON és a Miskolci Egyetem. Az energiavállalat és az egyetem közötti duális együttműködés célja, hogy hosszú távon biztosítsa a cég villamosmérnök-utánpótlását, egyben bővítik azokat a szakmai gyakorlati lehetőségeket, amelyeket az egyetem hallgatói választhatnak.

Az energiavállalat a motivációt, az elhivatottságot és a szakmai ismereteket figyelembe véve, személyes elbeszélgetés alapján választja ki azokat a tehetséges fiatalokat, akikkel a sikeres felvételit és az egyetemre történő beiratkozást követően hallgatói munkaszerződést köt, és akiket a tanterv szerinti szakterületeken foglalkoztat majd. Az E.ON a hallgatók gyakorlati tevékenységének felügyeletére felsőfokú szakmai tapasztalattal rendelkező mentort is biztosít. Az energiavállalat célja a műszaki pályára készülő fiatalok magas színvonalú elméleti és gyakorlati képzése.


Nagy Géza, az E.ON Tiszántúli Áramhálózati Zrt. vezérigazgatója és Prof. Dr. Torma András, a Miskolci Egyetem rektora a támogatási szerződés aláírásakor

Az energetikai vállalat és a Miskolci Egyetem megállapodása hosszú távra szól, elsőként azoknak a hallgatóknak biztosít lehetőséget, akik tanulmányaikat 2019 szeptemberében kezdik meg az alapképzésben. Számukra a teljes hét féléves képzés során, tehát 2019. szeptember 1-jétől 2023. január 30-ig elérhető a program. Az E.ON és az egyetem a duális gyakorlati képzés ütemezését és tanrendjét közösen alakította ki úgy, hogy a képzési programmal támogassák a jövő villamosmérnök-generációjának magas szintű szakmai fejlődését.

2019 szeptemberében indul a duális együttműködés

Az E.ON nemcsak az egyetemi évek alatt fektet nagy hangsúlyt a hallgatók edukációjára. A fiatal villamosmérnökök a diploma megszerzését követően az E.ON gyakornoki programjába is bekerülhetnek. A kétéves speciális képzés keretében a junior villamosmérnökök teljes értékű munkavállalóként szerződnek a vállalattal, miközben egy jól felépített képzési programban az alapoktól kezdve a teljes szaktudásig, egyéni fejlesztési program során válnak a vállalat megbecsült munkavállalóivá.


Kapcsolódó Cikkek

 • Erre készüljön a hétvégén!

  Erre készüljön a hétvégén!

  Pénteken a reggeli pára- és ködfoltok feloszlását követően szinte mindenhol számíthatunk hosszabb-rövidebb napos időszakokra, de az Északi-középhegység térségében tartósabban párás maradhat az idő.

 • Más nevet kaphat a Bessenyei-díj

  Más nevet kaphat a Bessenyei-díj

  Hódmezővásárhely – Dratsay Ákos fuvolaművész-zenetanár és Berei Erzsébet zongora-művésztanár kapta megosztva idén a hódmezővásárhelyi önkormányzat alapította Bessenyei Ferenc Művészeti Díjat.

 • Privát fürdőzés: Janiczak nem keveredik az ózdi polgárokkal

  Privát fürdőzés: Janiczak nem keveredik az ózdi polgárokkal

  A Fidesz meg fogja vizsgálni, hogy Janiczak Dávidnak, a Jobbik ózdi polgármesterének a “privát szórakozásai” mennyi pénzébe kerülnek a helyieknek – közölte Zsigmond Barna Pál, a kormánypárt országgyűlési képviselője budapesti sajtótájékoztatón.

 • Keresd a fényt!

  Keresd a fényt! címmel nyílt kiállítás Hager Ritta Kossuth-díjas textilművész, a Nemzet Művésze alkotásaiból.