EUR: 319,90 Ft
CHF: 280,55 Ft
2019. április 22., hétfő
Csilla, Noémi

Egyéb Miskolc

Összefogott az E.ON az egyetemmel

A villamosmérnök-képzésben részt vevő fiatalok támogatásáról írt alá megállapodást az E.ON és a Miskolci Egyetem. Az energiavállalat és az egyetem közötti duális együttműködés célja, hogy hosszú távon biztosítsa a cég villamosmérnök-utánpótlását, egyben bővítik azokat a szakmai gyakorlati lehetőségeket, amelyeket az egyetem hallgatói választhatnak.

Az energiavállalat a motivációt, az elhivatottságot és a szakmai ismereteket figyelembe véve, személyes elbeszélgetés alapján választja ki azokat a tehetséges fiatalokat, akikkel a sikeres felvételit és az egyetemre történő beiratkozást követően hallgatói munkaszerződést köt, és akiket a tanterv szerinti szakterületeken foglalkoztat majd. Az E.ON a hallgatók gyakorlati tevékenységének felügyeletére felsőfokú szakmai tapasztalattal rendelkező mentort is biztosít. Az energiavállalat célja a műszaki pályára készülő fiatalok magas színvonalú elméleti és gyakorlati képzése.


Nagy Géza, az E.ON Tiszántúli Áramhálózati Zrt. vezérigazgatója és Prof. Dr. Torma András, a Miskolci Egyetem rektora a támogatási szerződés aláírásakor

Az energetikai vállalat és a Miskolci Egyetem megállapodása hosszú távra szól, elsőként azoknak a hallgatóknak biztosít lehetőséget, akik tanulmányaikat 2019 szeptemberében kezdik meg az alapképzésben. Számukra a teljes hét féléves képzés során, tehát 2019. szeptember 1-jétől 2023. január 30-ig elérhető a program. Az E.ON és az egyetem a duális gyakorlati képzés ütemezését és tanrendjét közösen alakította ki úgy, hogy a képzési programmal támogassák a jövő villamosmérnök-generációjának magas szintű szakmai fejlődését.

2019 szeptemberében indul a duális együttműködés

Az E.ON nemcsak az egyetemi évek alatt fektet nagy hangsúlyt a hallgatók edukációjára. A fiatal villamosmérnökök a diploma megszerzését követően az E.ON gyakornoki programjába is bekerülhetnek. A kétéves speciális képzés keretében a junior villamosmérnökök teljes értékű munkavállalóként szerződnek a vállalattal, miközben egy jól felépített képzési programban az alapoktól kezdve a teljes szaktudásig, egyéni fejlesztési program során válnak a vállalat megbecsült munkavállalóivá.


Kapcsolódó Cikkek

 • Egyre kevesebben locsolkodnak húsvétkor

  Egyre kevesebben locsolkodnak húsvétkor

  Bár a húsvét két legfontosabb vallási ünnepünk egyike, a karácsonyi hagyományokat sokkal többen követik. Az adventi gyertyagyújtás, a karácsonyfa-állítás és a mákosbejgli-evés elmaradhatatlan rituáléja a karácsonyi ünnepkörnek, a húsvéti szokásokat azonban egyre kevesebben követik.

 • A húsvét még ma is üzenettel bír

  A húsvét még ma is üzenettel bír

  Ha Jézust középpontba helyezzük, akkor életünk derűben és boldogságban megy végbe – vallja Bán Csaba, a Hódmezővásárhely-Ótemplomi Református Egyházközség lelkésze, aki az ünnep alkalmából juttatta el gondolatait lapunkhoz.

 • Tarlós: Uniós kötöttség a dugódíj bevezetése

  Tarlós: Uniós kötöttség a dugódíj bevezetése

  A budapesti behajtási díjról, amit még a Demszky Gábor-féle városvezetés önként vállalt be a 4-es metró megépítésért, egy tíz évvel ezelőtti európai bizottsági határozat és egy érvényes szerződés rendelkezik, azt nem a főváros akarja mindenáron bevezetni – mondta a főpolgármester csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.