2020. január 19., vasárnap
Sára, Márió

Egyéb XVI.kerület

Otthonunk a Naplás-tó

Az Otthonunk a Naplás-tó című pályázat keretében hét kerületi óvoda összesen 768 nagycsoportosa látogatott el ősszel a Naplás-tóhoz, hogy megismerkedjenek annak természeti értékeivel.

A látogatás végén az önkormányzat poszterpályázatot hirdetett a gyerekeknek: az volt a feladatuk, hogy rajzolják le a kirándulás során szerzett élményeiket. Az önkormányzat munkatársaiból álló zsűri kiválasztotta a legjobb három alkotást, Szász József alpolgármester pedig átadta a győzteseknek járó értékes nyereményeket.
Az első helyen a Mátyásföldi Fecskefészek óvoda (Pipitér 2. telephely) Katica és Nyuszi csoportja végzett, nyereményük egy látogatás a Veresegyházi Medveotthonba, autóbusszal és tárlatvezetéssel. Második lett a Napsugár Óvoda (Cziráki utcai telephely) Sárga csoportja, nyereményük látogatás a vácrátóti botanikuskertbe, autóbusszal és tárlatvezetéssel. A harmadik helyezett Gyerekkuckó Óvoda Hermina utcai telephelyének (Nyuszi csoport) nyereménye látogatás a Füvészkertbe, autóbusszal és tárlatvezetéssel.

Kapcsolódó Cikkek

 • A Vasember autója megfizethetetlen

  A Vasember autója megfizethetetlen

  A Vasember sztárja hatalmas népszerűségnek örvend a szuperhős film óta. Ennek megfelelően irdatlan összeget keresett a mozival, amiből jutott egy szuper járgányra is.

 • Tényleg ilyen rossz?

  Tényleg ilyen rossz?

  A budapesti szmogriadó tájékoztatási fokozatát hirdette meg a Főpolgármeseri Hivatal a múlt hét végén a szálló por légszennyezettségi szintje miatt.

 • Megtisztelő Győrben játszani!

  A magyar válogatott Lukács Viktória nyártól a Bajnokok Ligája-címvédő Győri Audi ETO KC kézilabdacsapatában folytatja pályafutását.

 • Nem hiteles, ha a baloldali többség vizsgálja a Lackner-féle korrupciós botrányt

  Nem hiteles, ha a baloldali többség vizsgálja a Lackner-féle korrupciós botrányt

  Ha igazak Lackner Csaba hangfelvételeken elhangzott állításai, mindenkinek távoznia kell a közéletből, aki érintett Kispest valaha volt legnagyobb korrupciós botrányában a Fidesz-KDNP szerint. Dódity Gabriella (Fidesz-KDNP) önkormányzati képviselő hangsúlyozta: a kormánypárti képviselők részt vesznek az önkormányzati tényfeltáró bizottság munkájában, de azt aggályosnak tartja, hogy az a baloldali összefogás alkotja a többséget, amelynek tagjaira Lackner Csaba terhelő állításokat fogalmazott meg.