EUR: 319,90 Ft
CHF: 280,55 Ft
2019. április 22., hétfő
Csilla, Noémi

Egyéb Hódmezővásárhely

Pályaorientációs nap a Bethlenben

A Bethlen Gábor Református Gimnázium és Szathmáry Kollégium pályaorientációs napot szervezett, amelynek célja, hogy a gimnázium tanulói képet kapjanak a különféle egyetemekről, egy kicsit megismerjék a felsőoktatási irányvonalakat.

A hódmezővásárhelyi intézmény második alkalommal rendezi meg ilyen volumenben pályaorientációs napját. – Célja, hogy a diákjaink pályaismerettel gazdagodjanak, és olyan lehetőségeket lássanak, amelyek a továbbtanulásukat is befolyásolhatják, orientálhatják. Az ideális az volna, ha mindenki az érdeklődésének megfelelően találná meg az útját a jövőben – fogalmazott Hódiné Földesi Sára, az intézmény vezetője.


Szegedi, budapesti és gödöllői egyetemek kínálatával is ismerkedhettek a bethlenes diákok

A pályaorientációs napon elsősorban a középiskolás korosztálynak szerveztek programokat. Több egyetem, a Szegedi Tudományegyetem, a Budapesti Műszaki Egyetem, a Károli Gáspár Református Egyetem, illetve a gödöllői Szent István Egyetem is képviseltette magát a programon, külön standokat állítottak fel, és előadásokkal és prezentációkkal is készültek a diákoknak. A Munkaügyi Központ erre a napra szintén kitelepült az iskolába.

Hódiné Földesi Sára, a Bethlen Gábor Református Gimnázium igazgatója

Az alsóbb évfolyamosokról sem feledkeztek meg a rendezők. Számukra olyan programokat szerveztek, ahol egy-egy speciálisabb területet ismerhettek meg. Így volt olyan csoport, amely a nap folyamán a Szegedi Nemzeti Színházba vagy éppen a szegedi gumigyárba, a tűzoltóságra látogatott el. Voltak, akik a múzeumban a restaurálás fortélyait ismerhették meg, illetve a kisebbek önismereti játékokon is részt vehettek.

Kapcsolódó Cikkek

 • Egyre kevesebben locsolkodnak húsvétkor

  Egyre kevesebben locsolkodnak húsvétkor

  Bár a húsvét két legfontosabb vallási ünnepünk egyike, a karácsonyi hagyományokat sokkal többen követik. Az adventi gyertyagyújtás, a karácsonyfa-állítás és a mákosbejgli-evés elmaradhatatlan rituáléja a karácsonyi ünnepkörnek, a húsvéti szokásokat azonban egyre kevesebben követik.

 • A húsvét még ma is üzenettel bír

  A húsvét még ma is üzenettel bír

  Ha Jézust középpontba helyezzük, akkor életünk derűben és boldogságban megy végbe – vallja Bán Csaba, a Hódmezővásárhely-Ótemplomi Református Egyházközség lelkésze, aki az ünnep alkalmából juttatta el gondolatait lapunkhoz.

 • Tarlós: Uniós kötöttség a dugódíj bevezetése

  Tarlós: Uniós kötöttség a dugódíj bevezetése

  A budapesti behajtási díjról, amit még a Demszky Gábor-féle városvezetés önként vállalt be a 4-es metró megépítésért, egy tíz évvel ezelőtti európai bizottsági határozat és egy érvényes szerződés rendelkezik, azt nem a főváros akarja mindenáron bevezetni – mondta a főpolgármester csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.