EUR: 336,60 Ft
CHF: 313,38 Ft
2020. január 22., szerda
Artúr, Vince

Egyéb Hódmezővásárhely

Pályaorientációs nap a Bethlenben

A Bethlen Gábor Református Gimnázium és Szathmáry Kollégium pályaorientációs napot szervezett, amelynek célja, hogy a gimnázium tanulói képet kapjanak a különféle egyetemekről, egy kicsit megismerjék a felsőoktatási irányvonalakat.

A hódmezővásárhelyi intézmény második alkalommal rendezi meg ilyen volumenben pályaorientációs napját. – Célja, hogy a diákjaink pályaismerettel gazdagodjanak, és olyan lehetőségeket lássanak, amelyek a továbbtanulásukat is befolyásolhatják, orientálhatják. Az ideális az volna, ha mindenki az érdeklődésének megfelelően találná meg az útját a jövőben – fogalmazott Hódiné Földesi Sára, az intézmény vezetője.


Szegedi, budapesti és gödöllői egyetemek kínálatával is ismerkedhettek a bethlenes diákok

A pályaorientációs napon elsősorban a középiskolás korosztálynak szerveztek programokat. Több egyetem, a Szegedi Tudományegyetem, a Budapesti Műszaki Egyetem, a Károli Gáspár Református Egyetem, illetve a gödöllői Szent István Egyetem is képviseltette magát a programon, külön standokat állítottak fel, és előadásokkal és prezentációkkal is készültek a diákoknak. A Munkaügyi Központ erre a napra szintén kitelepült az iskolába.

Hódiné Földesi Sára, a Bethlen Gábor Református Gimnázium igazgatója

Az alsóbb évfolyamosokról sem feledkeztek meg a rendezők. Számukra olyan programokat szerveztek, ahol egy-egy speciálisabb területet ismerhettek meg. Így volt olyan csoport, amely a nap folyamán a Szegedi Nemzeti Színházba vagy éppen a szegedi gumigyárba, a tűzoltóságra látogatott el. Voltak, akik a múzeumban a restaurálás fortélyait ismerhették meg, illetve a kisebbek önismereti játékokon is részt vehettek.

Kapcsolódó Cikkek

  • A Vasember autója megfizethetetlen

    A Vasember autója megfizethetetlen

    A Vasember sztárja hatalmas népszerűségnek örvend a szuperhős film óta. Ennek megfelelően irdatlan összeget keresett a mozival, amiből jutott egy szuper járgányra is.

  • Tényleg ilyen rossz?

    Tényleg ilyen rossz?

    A budapesti szmogriadó tájékoztatási fokozatát hirdette meg a Főpolgármeseri Hivatal a múlt hét végén a szálló por légszennyezettségi szintje miatt.