EUR: 334,48 Ft
CHF: 311,53 Ft
2020. január 20., hétfő
Fábián, Sebestyén

Egyéb Békéscsaba

Pályaorientációs nyílt nap a fűtőházban

Első alkalommal tartottak pályaorientációs nyílt napot a MÁV-Start Zrt. békéscsabai fűtőházában október végén. A rendezvényen főként 8. osztályos tanulók vettek részt, akik jelenleg érdekeltek a pályaválasztásban. A végzősök először egy tájékoztatót hallgattak meg, ahol bemutatták nekik a MÁV-Startnál működő tanulmányi ösztöndíjrendszert, valamint a vasúti szakmákat.

A tájékoztató után szakmai vezetés következett, amelynek során a diákok közelről is megtekinthették a vasúti járműveket, valamint a mozdonyszimulátor segítségével ki is próbálhatták a mozdonyvezetést. A rendezvény sikerén felbuzdulva a szervezők a közeljövőben várhatóan újabb nyílt napot tartanak. Addig is a képzett, vasút iránt elkötelezett és szakmai ismeretekkel rendelkező érdeklődőket várják a MÁV-Start Zrt. jelenleg betöltetlen pozícióira.

Mozdonyszimulátor segítségével a gyerekek kipróbálhatták a mozdonyvezetést

Kapcsolódó Cikkek

 • A Vasember autója megfizethetetlen

  A Vasember autója megfizethetetlen

  A Vasember sztárja hatalmas népszerűségnek örvend a szuperhős film óta. Ennek megfelelően irdatlan összeget keresett a mozival, amiből jutott egy szuper járgányra is.

 • Tényleg ilyen rossz?

  Tényleg ilyen rossz?

  A budapesti szmogriadó tájékoztatási fokozatát hirdette meg a Főpolgármeseri Hivatal a múlt hét végén a szálló por légszennyezettségi szintje miatt.

 • Megtisztelő Győrben játszani!

  A magyar válogatott Lukács Viktória nyártól a Bajnokok Ligája-címvédő Győri Audi ETO KC kézilabdacsapatában folytatja pályafutását.