EUR: 321,52 Ft
CHF: 281,44 Ft
2018. november 16., péntek
Ödön

Budapest IX.kerület

Pályaválasztás középfokon

Asztalos, húsipari dolgozó, gázszerelő, magasépítő technikus – jelenleg mind hiányszakmák hazánkban. Ezekkel és még 46 mesterséget kínáló oktatási intézménnyel ismerkedhettek meg a kerületi diákok a Ferencvárosi Pályaválasztási Börzén.

A Weöres Sándor Általános Iskola és Gimnázium képviselői is ott voltak a börzén (Fotó:ferencvaros.hu)

A Thaly Kálmán utcai Patonyi László Sportcsarnokba közel félszáz középiskola (gimnázium, szakgimnázium és szakiskola) települt ki, standjaiknál az általános tájékoztatáson túl szakmai bemutatókat is tartottak. A ferencvaros.hu beszámolója szerint fodrásztanoncok hajat, az élelmiszeripari sulisok pedig kalácsot fontak és sütöttek, de a gépészetisek és az informatikusok is készültek prezentációkkal. Kiállítóként szintén megjelentek a kerület vonzáskörzetből érkező szépészeti, faipari, művészeti, építőipari, kereskedelmi, elektrotechnikai, ruha- és élelmiszeripari vagy kertészeti középfokú oktatóintézmények is. Ráadásul a kerületi diákok mellett érkeztek fiatalok a belvárosi régióból, azaz az V., VI., VII. és VIII. kerületi iskolákból is. A börzén a Pályaválasztási Tanácsadó Intézet, a Pedagógiai Szakszolgálat, az Új Nemzedék Központ és a H52 Ifjúsági Iroda pályaorientációs és pszichológiai tanácsadással is várta a gyerekeket.


Kapcsolódó Cikkek

  • Budapest madártávlatból

    Budapest madártávlatból

    Lenyűgöző légi felvételeivel meghódította a közösségi oldalakat, kedvenc témája Budapest, madártávlatból megörökítette már a főváros számos jellegzetes helyszínét, de szívesen csinál képeket sokfelé Magyarországon és szerte a világban.

  • Eifert-képek Újpesten

    Eifert-képek Újpesten

    Hazai és nemzetközi szinten is a legjobbak között jegyzik Eifert János fotóművész fényképeit.