EUR: 356,33 Ft
CHF: 336,29 Ft
2020. március 29., vasárnap
Auguszta

Budapest IX.kerület

Pályaválasztás középfokon

Asztalos, húsipari dolgozó, gázszerelő, magasépítő technikus – jelenleg mind hiányszakmák hazánkban. Ezekkel és még 46 mesterséget kínáló oktatási intézménnyel ismerkedhettek meg a kerületi diákok a Ferencvárosi Pályaválasztási Börzén.

A Weöres Sándor Általános Iskola és Gimnázium képviselői is ott voltak a börzén (Fotó:ferencvaros.hu)

A Thaly Kálmán utcai Patonyi László Sportcsarnokba közel félszáz középiskola (gimnázium, szakgimnázium és szakiskola) települt ki, standjaiknál az általános tájékoztatáson túl szakmai bemutatókat is tartottak. A ferencvaros.hu beszámolója szerint fodrásztanoncok hajat, az élelmiszeripari sulisok pedig kalácsot fontak és sütöttek, de a gépészetisek és az informatikusok is készültek prezentációkkal. Kiállítóként szintén megjelentek a kerület vonzáskörzetből érkező szépészeti, faipari, művészeti, építőipari, kereskedelmi, elektrotechnikai, ruha- és élelmiszeripari vagy kertészeti középfokú oktatóintézmények is. Ráadásul a kerületi diákok mellett érkeztek fiatalok a belvárosi régióból, azaz az V., VI., VII. és VIII. kerületi iskolákból is. A börzén a Pályaválasztási Tanácsadó Intézet, a Pedagógiai Szakszolgálat, az Új Nemzedék Központ és a H52 Ifjúsági Iroda pályaorientációs és pszichológiai tanácsadással is várta a gyerekeket.


Kapcsolódó Cikkek

  • Rollereznél? Engedély kell!

    Rollereznél? Engedély kell!

    Terézváros haragszik a turistákra. Január 1-jétől a szállásadók kötelezettségeit növelték, most pedig a rollereket bérlőkre szálltak rá.

  • Ciao, Giro!

    Ciao, Giro!

    Először rendezi Magyarország a Giro d’Italia országúti kerékpáros verseny néhány szakaszát. A rajt Budapesten lesz, a 100 napos visszaszámlálás január 30-án kezdődött meg: ezért öltözött rózsaszínbe jó néhány épület a fővárosban.