EUR: 317,85 Ft
CHF: 280,83 Ft
2019. január 24., csütörtök
Timót

Budapest IX.kerület

Pályaválasztás középfokon

Asztalos, húsipari dolgozó, gázszerelő, magasépítő technikus – jelenleg mind hiányszakmák hazánkban. Ezekkel és még 46 mesterséget kínáló oktatási intézménnyel ismerkedhettek meg a kerületi diákok a Ferencvárosi Pályaválasztási Börzén.

A Weöres Sándor Általános Iskola és Gimnázium képviselői is ott voltak a börzén (Fotó:ferencvaros.hu)

A Thaly Kálmán utcai Patonyi László Sportcsarnokba közel félszáz középiskola (gimnázium, szakgimnázium és szakiskola) települt ki, standjaiknál az általános tájékoztatáson túl szakmai bemutatókat is tartottak. A ferencvaros.hu beszámolója szerint fodrásztanoncok hajat, az élelmiszeripari sulisok pedig kalácsot fontak és sütöttek, de a gépészetisek és az informatikusok is készültek prezentációkkal. Kiállítóként szintén megjelentek a kerület vonzáskörzetből érkező szépészeti, faipari, művészeti, építőipari, kereskedelmi, elektrotechnikai, ruha- és élelmiszeripari vagy kertészeti középfokú oktatóintézmények is. Ráadásul a kerületi diákok mellett érkeztek fiatalok a belvárosi régióból, azaz az V., VI., VII. és VIII. kerületi iskolákból is. A börzén a Pályaválasztási Tanácsadó Intézet, a Pedagógiai Szakszolgálat, az Új Nemzedék Központ és a H52 Ifjúsági Iroda pályaorientációs és pszichológiai tanácsadással is várta a gyerekeket.


Kapcsolódó Cikkek

 • Budapesten koncertezik a Linkin Park alapítója

  Budapesten koncertezik a Linkin Park alapítója

  Mike Shinoda, a Linkin Park alapítója, énekese, dalszerzője és zenei producere 2019 tavaszán a Papp László Budapest Sportarénában ad koncertet. A zenész Chester Bennington halála óta a művészetekbe menekült, az eredmény pedig a kritikusok által is elismert szólólemez, a Post Traumatic lett, amelynek vizuális részét is Shinoda maga filmezte és festette.

 • Tárolót a társasházakba!

  Tárolót a társasházakba!

  Pályázat útján szerezhetnek pénzt Belváros-Lipótváros társasházai, ha kerékpártárolót szeretnének létesíteni az ingatlanon belül.

 • Budapest madártávlatból

  Budapest madártávlatból

  Lenyűgöző légi felvételeivel meghódította a közösségi oldalakat, kedvenc témája Budapest, madártávlatból megörökítette már a főváros számos jellegzetes helyszínét, de szívesen csinál képeket sokfelé Magyarországon és szerte a világban.