2019. augusztus 22., csütörtök
Menyhért, Mirjam

Budapest IX.kerület

Pályaválasztás középfokon

Asztalos, húsipari dolgozó, gázszerelő, magasépítő technikus – jelenleg mind hiányszakmák hazánkban. Ezekkel és még 46 mesterséget kínáló oktatási intézménnyel ismerkedhettek meg a kerületi diákok a Ferencvárosi Pályaválasztási Börzén.

A Weöres Sándor Általános Iskola és Gimnázium képviselői is ott voltak a börzén (Fotó:ferencvaros.hu)

A Thaly Kálmán utcai Patonyi László Sportcsarnokba közel félszáz középiskola (gimnázium, szakgimnázium és szakiskola) települt ki, standjaiknál az általános tájékoztatáson túl szakmai bemutatókat is tartottak. A ferencvaros.hu beszámolója szerint fodrásztanoncok hajat, az élelmiszeripari sulisok pedig kalácsot fontak és sütöttek, de a gépészetisek és az informatikusok is készültek prezentációkkal. Kiállítóként szintén megjelentek a kerület vonzáskörzetből érkező szépészeti, faipari, művészeti, építőipari, kereskedelmi, elektrotechnikai, ruha- és élelmiszeripari vagy kertészeti középfokú oktatóintézmények is. Ráadásul a kerületi diákok mellett érkeztek fiatalok a belvárosi régióból, azaz az V., VI., VII. és VIII. kerületi iskolákból is. A börzén a Pályaválasztási Tanácsadó Intézet, a Pedagógiai Szakszolgálat, az Új Nemzedék Központ és a H52 Ifjúsági Iroda pályaorientációs és pszichológiai tanácsadással is várta a gyerekeket.


Kapcsolódó Cikkek

 • Elérték a plafont a lakásépítések

  Elérték a plafont a lakásépítések

  A lakásépítési piac elérte a plafont az átadott új lakások számát és az építőipar kapacitását tekintve. Az első félévben országszerte 6472 új lakóingatlanra adtak ki használatbavételi engedélyt, ez gyakorlatilag stagnálást jelent éves összevetésben – derül ki egy felmérésből.

 • Amikor kisülnek a nyár ízei

  Amikor kisülnek a nyár ízei

  Nyáron egymás után kelleti magát a sok gyümölcs a háziasszonyok előtt, hogy valamilyen formában bekerüljenek a családi menübe.

 • A kutyusok és a gazdik kedvence a kutyás élménypark

  A kutyusok és a gazdik kedvence a kutyás élménypark

  Több mint 250 ezer látogatót regisztráltak a városligeti kutyás élményparkban az átadása óta eltelt egy évben. Ez azt jelenti, hogy a létesítmény – amely a legjobban felszerelt az országban – népszerűsége minden előzetes várakozást felülmúlt, naponta átlagosan 750-800 kutya játszik ott.

 • Háromnapos népzenei fesztivál Óbudán

  Háromnapos népzenei fesztivál Óbudán

  Kobzos Kiss Tamás ünnepi emlékkoncerttel indul a Magyar Népzeneoktatás Ünnepe óbudán. A koncerten bemutatásra kerül az országos szinten is egyedülálló Óbudai Óvodai program szakmai kiadványa a Kismuzsika.