EUR: 345,68 Ft
CHF: 321,12 Ft
2020. augusztus 10., hétfő
Lőrinc

Belföld

Pártszakadás! Durva dologgal vádolja Volner a Jobbik elnökét

Havi egymillió forintot kapott a Jobbiktól Sneider Tamás pártelnök felesége – legalábbis erre utal Facebook-posztjában Volner János korábbi alelnök. A politikus nemrég lépett ki a pártból, azóta pedig belépett a Toroczkai László vezette Mi Hazánk Mozgalomhoz. Tovább tart a jobbikos háború.

“Tamás (vagyis Sneider Tamás Jobbik-elnök – a szerk.), nem ismersz véletlenül egy olyan jogász hölgyet, aki a Jobbiknál az elmúlt évek során négy különböző kifizetőhely részére mindösszesen közel 1 millió forint/hó megbízási díjat számlázott? Külön a frakciónak, külön a pártnak, külön a pártalapítványnak és külön a sajtóalapítványnak, hogy ne legyen feltűnő… Tudod, akinek a frakciónál az elnöki kinevezésed után a kutakodó kormánypárti újságírók miatt villámgyorsan megszűnt a számlás kifizetése és most már a közvetlen munkatársa számlázza ezeket az összegeket?” – írta Facebook posztjában Volner János.


A politikus arra is utal, hogy a Sneider Tamás pártelnök felesége lehetett az illető hölgy, akit “Tamásnak”, vagyis Sneider Tamásnak ismernie kellene:

“Vagy hogy személyeset is kérdezzek: kötött-e a feleséged a parlamenti frakcióval olyan szerződést, amely több, mint havi 1 millió forinttal díjazta a Jobbik First Ladyjét? És most csak a frakcióból származó bevételről beszélek, a másik három kifizetőhely még nincs is benne… Vona rendkívül bőkezű volt, de most számoljatok el szépen a nyilvánosság felé!”


Háború és pártszakadás

Lassan nehéz követni mi is folyik a Jobbik körül. A dolog talán azzal kezdődött, hogy a választási vereség után Vona Gábor pártelnök lemondott. A helyére Sneider Tamás egykori szkinhedvezér és Toroczkai László ásotthalmi polgármester pályázott. Ekkor kezdődött a belháború a Jobbikban, ami végül pártszakadáshoz vezetett.

A tisztújító kongresszuson végül kis különbséggel Sneider nyert, akit a hírek szerint a háttérből továbbra is Vona Gábor irányít. Toroczkai előbb platformot alapított a Jobbikon belül, majd távozott a pártból. Rengetegen csatlakoztak hozzá, több alapszervezet is megszűnt, Toroczkai végül Dúró Dórával és Novák Előddel megalapította a Mi Hazánk Mozgalmat, ami azóta a kiábrándult jobbikosok menedéke lett.

Volner: nem kurvának álltam

Az első pártszakadást egy második követte, miután októberben Volner János alelnök egy belső levélben borította ki a bilit.

“A Jobbikon belül gátlástalan eszközökkel folyik a kiszorítósdi, engem például többen is folyamatosan, a legaljasabb eszközökkel nyírnak, amiért nem vagyok hajlandó elfogadni a nemzeti politizálás feladását és ellenzem a baloldallal történő összeborulást. Bocsánat, de én nem kurvának álltam!” – fogalmazott Volner, aki a Jobbik Soros Györgyhöz fűződő kapcsolatairól is beszélt.

Volner egy párton belüli tisztújítást kezdeményezett, de a Vona Gábor bukott pártelnökhöz hű vezetés ezt megakadályozta. Volnert kizárták a frakcióból, majd a politikus kilépett a pártból. A Volnerrel szemben mutatott jobbikos bánásmód késztette arra Apáti Istvánt és Fülöp Eriket, hogy ők is távozzanak a pártból.

A három politikus szerdán jelentette be, hogy csatlakoznak a Mi Hazánk Mozgalomhoz, így a párnak Dúró Dórával együtt már négy képviselője van a parlamentben.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek