EUR: 324,55 Ft
CHF: 299,06 Ft
2019. augusztus 17., szombat
Jácint

Egyéb Hódmezővásárhely

Pattanásig feszült íjak és idegek

A Kassai Lovasíjász Iskola Faragó Törzse lovasíjász-versenyt rendezett Hódmezővásárhelyen. Az érdeklődők bepillantást nyerhettek egy igazán összetett sportba.

A versenyre azok nevezhettek, akik a Kassai Lovasíjász Iskola versenyengedélyével rendelkeznek.

99 méternyi feszült figyelem, koncentráció, amelyet rengeteg felkészülés, hatalmas munka előz meg. 99 méter hosszú pályán kellett ugyanis végigvágtázniuk a verseny résztvevőinek, miközben nyílvesszőikkel egy 90 centiméter átmérőjű céltáblát igyekeztek eltalálni. Minderre összesen 20 másodpercük volt a lovas íjászoknak. A mostani megmérettetésen 15 versenyző volt jelen, ebből 10 helyi, a többiek a Kassai Kánságból érkeztek.

Faragó Csaba, a Kassai Lovasíjász Iskola Faragó törzsének törzsfője

Kapcsolódó Cikkek

 • Méltó módon ünnepelni

  Méltó módon ünnepelni

  A nemzeti ünnepek – mint a közelgő augusztus 20. – szép eseménye, hogy a társasházakra is kikerülnek a zászlók épp úgy, mint a közintézményekre.

 • Sorra zárnak be Szeged éttermei, üresedik a belváros

  Sorra zárnak be Szeged éttermei, üresedik a belváros

  Bár Botka Lászlóék hurráoptimista propagandát tolnak, és szerintük virágzik a szegedi gasztroélet, a valóságban egyre több vendéglős húzza le a rolót végleg Szegeden, akik pedig egyelőre még kitartanak, azoknak számos problémával kell megküzdenie.

 • Iskolakezdési támogatás

  Iskolakezdési támogatás

  Dunaújvárosban is igénybe vehető az iskolakezdési támogatás. A juttatást azok kaphatják meg, akiknek gyermeke az idei évben kezdi meg általános iskolai tanulmányait.

 • Látványos futballshow költözött a Béke térre

  Látványos futballshow költözött a Béke térre

  A kerületünkben zajló Mozgásban a kultúra! című rendezvénysorozat harmadik eseménye A futball látványosságai címet kapta. A Béke téren megrendezett programon mindenki megismerhette a teqballt, mint sportágat, sőt a Freestyle Foci csapata is látványos show-val készült.