EUR: 366,08 Ft
CHF: 345,57 Ft
2020. április 04., szombat
Izidor

Belföld

Pénzt adtak az alkoholistának a 24.hu újságírói, hogy veréssel vádolja az önkormányzatot

Bizonyíthatóan pénzt, és minden jel szerint alkoholt is adtak a 24.hu újságírói cserében azért, hogy a csepeli sétáló utcában időző hajléktalanok és alkoholisták az önkormányzat vagyonőreit veréssel, durva fellépéssel vádolják – derítette ki a Csepel.hu.

Október utolsó napjaiban, több napon keresztül, kamerás stábokkal vadásztak ellenzéki újságírók olyan hajléktalanokra és alkoholistákra Csepelen, akik hajlandók lettek volna azt nyilatkozni, hogy megverték őket az önkormányzat által a sétáló utcai padok és értékek védelmére megbízott vagyonőrök. A legmesszebbre a 24.hu oldal újságírói mentek: ők bizonyíthatóan pénzt, és gyaníthatóan alkoholt is adtak nekik, miközben a vagyonőrökre terhelő vallomást próbáltak kicsikarni – értesült a Csepel.hu.


Cserében mégsem kaptak sokat. A szélsőséges ellenzéki 24.hu cikkéből is kiderül, hogy újságíróik tucatnyi hajléktalant és alkoholistát kerestek meg, hogy nyilatkozzanak. A lejárató cikkben hat olyan hajléktalan vagy alkoholista életmódot folytató férfit és nőt szólaltattak meg, akik azonban semmilyen verésről sem tudtak beszámolni, ami őket érte volna. Egy férfi látott egy másikat, akit összevert valaki. Róla mondta, hogy állítólag az önkormányzat emberei voltak a tettesek. A 24.hu újságírói ezek után adták ezt a címet cikküknek: „Alázzák és ütik a hajléktalanokat Csepelen”.

A csepeli sétáló utcában az italozó életmódot folytató, kéregető és olykor kötözködő, verekedő személyek miatt évek óta elviselhetetlen állapotok uralkodtak. És úgy tűnik, vannak, akiknek az az érdekük, hogy ez így is maradjon. Bár egyetlen egy olyan esetről sem tud senki, amikor a vagyonőrök bárkit megvertek volna, baloldali-liberális politikusok, Szabó Szabolcs és Bangóné Borbély Ildikó is bírálták az önkormányzatot a lejárató cikk megjelenése után.


Borbély Lénárd polgármester azonban közleményben hangsúlyozta: Csepel a rend, a törvényesség és a fejlődés pártján áll. A csepeli hajléktalanok ellátása megoldott, a szállásokon van elég hely, és folyamatosan nappali melegedőt tartanak fenn számukra, rendszeresen szerveznek szociális ételosztást. „A rendőrség és a közterület-felügyelet állandó jelenlétével a sétálóutca lakói és az arra közlekedők biztonságban érezhetik magukat a továbbiakban is. Ebből nem engedünk.” – jelentette ki Borbély Lénárd, Csepel polgármestere.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek