EUR: 319,99 Ft
CHF: 280,47 Ft
2019. április 22., hétfő
Csilla, Noémi

Egyéb Pécs

Pénzügyi labor nyílt

A pénzügyi kultúra központjának is nevezett terem a Pécsi Tudományegyetemen mostantól oktatási célokat szolgál, hogy a hallgatók közelebb is megismerkedhessenek a pénzpiaccal.

A labor a Magyar Bankszövetség kezdeményezésére jött létre, és egy országos hálózat része. Ez a terem mostantól olyan hallgatóknak nyújthat támogatást, akik később a bank- és pénzügyi szektorban szeretnének elhelyezkedni. A Pécsi Tudományegyetemen több mint száz hallgató tanulhat itt.


– A termek felszereltsége hozzájárul ahhoz, hogy a fiatalok könnyebben elsajátíthassák a pénzügyi kultúra alapjait, sőt egy kicsit azon is túlmutat. Az egyetemekkel együttműködve olyan szakembereket tudunk képezni, akik később  a bankszektor részére is támogatást tudnak nyújtani – mondta Vida József, a TakarékBank Zrt. elnök-vezérigazgatója.

– Magyarországra pontosan tíz évvel ezelőtt robbant be a pénzügyi világválság, amely megmutatta, hogy a pénzügyekben óriási szerepe van a kormányzati és piaci szereplők felelősségének, valamint a lakosság pénzügyi
tudatosságának. Éppen ezért rendkívül komoly kezdeményezések indultak a lakosság pénzügyi ismereteinek és
pénzügyi kultúrájának fejlesztése érdekében – mondta Bártfai-Mager Andrea, a nemzeti vagyon kezeléséért felelős
tárca nélküli miniszter, aki hozzátette, hogy a PTE KTK-n létrehozott oktatóközpont nemcsak az együttműködés komoly szimbóluma, hanem gazdasági szempontból is rendkívül fontos célokat szolgál.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek