2020. január 20., hétfő
Fábián, Sebestyén

Egyéb Pécs

Pénzügyi labor nyílt

A pénzügyi kultúra központjának is nevezett terem a Pécsi Tudományegyetemen mostantól oktatási célokat szolgál, hogy a hallgatók közelebb is megismerkedhessenek a pénzpiaccal.

A labor a Magyar Bankszövetség kezdeményezésére jött létre, és egy országos hálózat része. Ez a terem mostantól olyan hallgatóknak nyújthat támogatást, akik később a bank- és pénzügyi szektorban szeretnének elhelyezkedni. A Pécsi Tudományegyetemen több mint száz hallgató tanulhat itt.


– A termek felszereltsége hozzájárul ahhoz, hogy a fiatalok könnyebben elsajátíthassák a pénzügyi kultúra alapjait, sőt egy kicsit azon is túlmutat. Az egyetemekkel együttműködve olyan szakembereket tudunk képezni, akik később  a bankszektor részére is támogatást tudnak nyújtani – mondta Vida József, a TakarékBank Zrt. elnök-vezérigazgatója.

– Magyarországra pontosan tíz évvel ezelőtt robbant be a pénzügyi világválság, amely megmutatta, hogy a pénzügyekben óriási szerepe van a kormányzati és piaci szereplők felelősségének, valamint a lakosság pénzügyi
tudatosságának. Éppen ezért rendkívül komoly kezdeményezések indultak a lakosság pénzügyi ismereteinek és
pénzügyi kultúrájának fejlesztése érdekében – mondta Bártfai-Mager Andrea, a nemzeti vagyon kezeléséért felelős
tárca nélküli miniszter, aki hozzátette, hogy a PTE KTK-n létrehozott oktatóközpont nemcsak az együttműködés komoly szimbóluma, hanem gazdasági szempontból is rendkívül fontos célokat szolgál.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • A Vasember autója megfizethetetlen

  A Vasember autója megfizethetetlen

  A Vasember sztárja hatalmas népszerűségnek örvend a szuperhős film óta. Ennek megfelelően irdatlan összeget keresett a mozival, amiből jutott egy szuper járgányra is.

 • Tényleg ilyen rossz?

  Tényleg ilyen rossz?

  A budapesti szmogriadó tájékoztatási fokozatát hirdette meg a Főpolgármeseri Hivatal a múlt hét végén a szálló por légszennyezettségi szintje miatt.

 • Megtisztelő Győrben játszani!

  A magyar válogatott Lukács Viktória nyártól a Bajnokok Ligája-címvédő Győri Audi ETO KC kézilabdacsapatában folytatja pályafutását.

 • Nem hiteles, ha a baloldali többség vizsgálja a Lackner-féle korrupciós botrányt

  Nem hiteles, ha a baloldali többség vizsgálja a Lackner-féle korrupciós botrányt

  Ha igazak Lackner Csaba hangfelvételeken elhangzott állításai, mindenkinek távoznia kell a közéletből, aki érintett Kispest valaha volt legnagyobb korrupciós botrányában a Fidesz-KDNP szerint. Dódity Gabriella (Fidesz-KDNP) önkormányzati képviselő hangsúlyozta: a kormánypárti képviselők részt vesznek az önkormányzati tényfeltáró bizottság munkájában, de azt aggályosnak tartja, hogy az a baloldali összefogás alkotja a többséget, amelynek tagjaira Lackner Csaba terhelő állításokat fogalmazott meg.