2020. április 03., péntek
Buda, Richárd

Sport

Pogba nem bánja, hogy Manchesterbe igazolt

Ma este 21 órakor hazai pályán fogadja a Juventus a Manchester United csapatát a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének negyedik fordulójában. A mérkőzés előtti sajtótájékoztatón angol oldalról Paul Pogba és José Mourinho állt az újságírók rendelkezésére. A francia világbajnok saját bevallása szerint nem bánta meg, hogy Torinóból Manchesterbe költözött és elmondta véleményét Cristiano Ronaldóról is.

Régi ismerősként köszöntheti Paul Pogba a Juventus közönségét ma este a Bajnokok Ligájában, hiszen a Manchester Unitedet erősítő középpályás korábban négy évet töltött el az olasz csapatban. Pogba két éve és három hónapja igazolt Manchesterbe 89 millió fontért (32,8 milliárd forint) cserébe, amellyel ő lett akkor a világ legdrágább játékosa. Pogba négyszer nyerte meg a csapattal a Serie A-t és azóta a Juve további két olasz bajnoki trófeát nyert, illetve meghatározó tényezője lett az európai futballnak. A United viszont nem hozzá a tőle elvárt szintet.


(MTI/EPA/Andrea di Marco)

 

Egyes pletykák szerint Pogba nem érzi jól magát az angol klubnál és készen állna a váltásra. Nem mellesleg a José Mourinhóval való viszonya is hagy kívánnivalót maga után. A ma esti mérkőzést megelőző sajtótájékoztatón viszont tagadta, hogy boldogtalan lenne, nem bánta meg, hogy két éve a Vörös Ördögökhöz igazolt és az sem zavarja, hogy a portugál menedzser elvette tőle a csapatkapitányi karszalagot.

– Egyáltalán nem érintett meg az ügy. Játéklehetőséget kapok és boldog vagyok, hogy futballozhatok. A menedzser dönti el, hogy ki legyen a kapitány és én a második voltam a sorban Antonio Valencia mögött. Én csak játszani és teljesíteni akarok, mert ez a munkám és mindent megteszek a csapatért és a szurkolókért. Semmi sem változott – állította a 25 éves Pogba.


EPA/PETER POWELL

Arra a kérdésre, hogy megbánta-e, hogy elhagyta a Juventust a United kedvéért egyértelműen nemet mondott.

– Az én döntésem volt, hogy visszajöjjek Angliába. Akkor a Juventus a Bajnokok Ligájában szerepelt, a Manchester pedig az Európa Ligájában. Tisztában voltam azzal, hogy nem a legrangosabb kupasorozatban fogok szerepelni, de ettől függetlenül boldog voltam. Meghoztam a döntést és egyáltalán nem bántam meg. Tudom, hogy a csapat az elmúlt években nem a legmagasabb szinten játszik, de visszatértem, hogy segíthessek a klubnak abban, hogy visszatérjenek a csúcsra. Jó úton haladunk. Önök szerint boldogtalannak látszom? Nem vagyok az! Örülök, hogy a vörös mezt viselhetem – fogalmazott.

Mourinhóval való viszonyáról azt mondta, hogy tisztában van vele, hogy ki a főnök, hiszen ő csak egy játékos, aki „azt teszi, amit mondanak neki”.

A francia futballista Cristiano Ronaldóról is beszélt, aki 2003 és 2009 között volt a Manchester játékosa és most igyekszik majd gólt szerezni ellene. A statisztikák szerint egyébként eddig háromszor talált be egykori csapata ellen.

– Úgy gondolom, hogy a Juventus nagyon jól járt azzal, hogy leigazolta Ronaldót. Egyértelmű, hogy mindig kifizetődő, ha ilyen kaliberű játékosai vannak egy klubnak. Együtt futballozni Ronaldóval, Messivel vagy Neymarral elképesztő érzés. Ronaldo úgy rúgja a gólokat, mintha csak vizet inna – vélekedett Pogba.

(MTI/EPA/Daniel Dal Zennaro)

 

Ami a ma esti meccset illeti. A Juventus győzelem esetén biztosíthatja a továbbjutást a Bajnokok Ligája kieséses szakaszába, de ha a Valencia otthon nem győz a Young Boys ellen már a döntetlen is elég lehet. De aligha elégszik meg az egy ponttal otthon az a csapat, amely a klub történetének legjobb bajnoki rajtján van túl: a Juventus a Serie A 11 fordulójában 31 pontot gyűjtött, a korábbi rekordot a 2005/06-os szezonban elért 30 pont jelentette.

Kapcsolódó Cikkek