EUR: 319,99 Ft
CHF: 280,47 Ft
2019. április 22., hétfő
Csilla, Noémi

Egyéb Ózd

Portrék a nagyvilágból

Sok ezer átutazott kilométer eredménye az a több mint negyven portré, amelyek egy kiállítás anyagául szolgálnak. Dulai Lajos ózdi fotós a világ szinte minden táján élő emberekből lencsevégre kapott valakit, köztük ismert művészeket és énekeseket.

A képek nagy része Magyarországon készült, amelyek között volt előre megszervezett alany és véletlen felvétel is. Másokat Nyugat-Európa városaiban fényképezett le. A portréalanyok mintegy fele ázsiai – mongol, kínai, dél-koreai, jakutföldi stb. – de van köztük amerikai indián, nigériai és kenyai arc, és kuriózumként még egy pakisztáni nő, jellegzetes kendőben.


A december 7-én 16 órakor a Digitális Erőműben megnyíló kiállítás után tartják az Ózdi Szabadegyetem soron következő programját, ahol dr. Obrusánszky Borbála történész, etnográfus, orientalista az innovatív hunokról és a hun–magyar találmányokról tart előadást Hun és magyar emlékek barkóföldön címmel. Az egzotikus kiállítást dr. Batbayar Zeneemyadar, Mongólia magyarországi nagykövete nyitja meg.

Fotó: Dulai Lajos
Indián portré

Fotó: Dulai Lajos
Japán nő is lencsevégre került

Fotó: Dulai Lajos
Nigériából jött és fotózkodott

Kapcsolódó Cikkek