2020. január 20., hétfő
Fábián, Sebestyén

Egyéb Ózd

Portrék a nagyvilágból

Sok ezer átutazott kilométer eredménye az a több mint negyven portré, amelyek egy kiállítás anyagául szolgálnak. Dulai Lajos ózdi fotós a világ szinte minden táján élő emberekből lencsevégre kapott valakit, köztük ismert művészeket és énekeseket.

A képek nagy része Magyarországon készült, amelyek között volt előre megszervezett alany és véletlen felvétel is. Másokat Nyugat-Európa városaiban fényképezett le. A portréalanyok mintegy fele ázsiai – mongol, kínai, dél-koreai, jakutföldi stb. – de van köztük amerikai indián, nigériai és kenyai arc, és kuriózumként még egy pakisztáni nő, jellegzetes kendőben.


A december 7-én 16 órakor a Digitális Erőműben megnyíló kiállítás után tartják az Ózdi Szabadegyetem soron következő programját, ahol dr. Obrusánszky Borbála történész, etnográfus, orientalista az innovatív hunokról és a hun–magyar találmányokról tart előadást Hun és magyar emlékek barkóföldön címmel. Az egzotikus kiállítást dr. Batbayar Zeneemyadar, Mongólia magyarországi nagykövete nyitja meg.

Fotó: Dulai Lajos
Indián portré

Fotó: Dulai Lajos
Japán nő is lencsevégre került

Fotó: Dulai Lajos
Nigériából jött és fotózkodott

Kapcsolódó Cikkek

 • A Vasember autója megfizethetetlen

  A Vasember autója megfizethetetlen

  A Vasember sztárja hatalmas népszerűségnek örvend a szuperhős film óta. Ennek megfelelően irdatlan összeget keresett a mozival, amiből jutott egy szuper járgányra is.

 • Tényleg ilyen rossz?

  Tényleg ilyen rossz?

  A budapesti szmogriadó tájékoztatási fokozatát hirdette meg a Főpolgármeseri Hivatal a múlt hét végén a szálló por légszennyezettségi szintje miatt.

 • Megtisztelő Győrben játszani!

  A magyar válogatott Lukács Viktória nyártól a Bajnokok Ligája-címvédő Győri Audi ETO KC kézilabdacsapatában folytatja pályafutását.