EUR: 321,20 Ft
CHF: 281,49 Ft
2018. november 18., vasárnap
Jenő

Belföld

Pozitív fejlemény lenne Közép-Európának Weber megválasztása

Deák Dániel politológus szerint pozitív fejleményt jelentene Közép-Európának, ha Manfred Webert választanák az Európai Bizottság elnökének.

Deák Dániel kedden az M1 aktuális csatornán azt mondta, Weber bajor politikusként sokkal közelebb áll Közép-Európához, mint a bizottság mostani elnöke, Jean-Claude Juncker, aki nem ismerte ezt a térséget.


Ha Webert választják meg, akkor azok a viták, amelyek most fennállnak Közép-Európa és Brüsszel között, nagy valószínűséggel kompromisszumos úton megoldódnak majd – emelte ki a politológus.

Hozzátette: kérdés ugyanakkor, mennyit ad fel elveiből a bajor politikus, ha egyezkednie kell a balliberális pártokkal.


Az Európai Bizottság elnöki tisztségére szintén pályázó Alexander Stubb a junckeri vonalat képviseli, liberális, Emmanuel Macron francia elnök elképzeléseit szeretné megvalósítani. Jelölése akár szakadáshoz is vezethet az Európai Néppárton belül, bár a jelenlegi erőviszonyok szerint nincs esélye a csúcsjelöltségre – mondta Deák Dániel.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Egyre kevesebb a gyermekeknek szóló tévéreklám

  Egyre kevesebb a gyermekeknek szóló tévéreklám

  Egyre kevesebb a gyermekeknek szóló tévéreklám a médiatanács által elfogadott tanulmány szerint – közölte Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Kommunikációs Igazgatóság az MTI-vel pénteken.

 • Rippl-Rónai egyik portréja kelt el a legmagasabb áron

  Rippl-Rónai egyik portréja kelt el a legmagasabb áron

  Rippl-Rónai József Kékruhás lány virágos kalapban című festménye 75,6 millió forintért kelt el a BÁV kétnapos őszi aukcióján, amelyen a festmények mellett műtárgyakat és ékszereket kínáltak az érdeklődőknek.

 • Tarlós: Körülbelül ezermilliárdot jelent a fővárosnak a kormányfővel megkötött megállapodás

  Tarlós: Körülbelül ezermilliárdot jelent a fővárosnak a kormányfővel megkötött megállapodás

  Körülbelül ezermilliárd forintot jelent Budapestnek az Orbán Viktor miniszterelnökkel szombaton aláírt – a főváros és a kormány együttműködéséről szóló, 15 pontból álló – megállapodás, amelynek része a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsának (FKT) létrehozása is – mondta Tarlós István főpolgármester a testület megalakulását követő budapesti sajtótájékoztatón.

 • Kiváló a magyar hal minősége

  Kiváló a magyar hal minősége

  Kiváló a Magyarországon termelt, kifogható és elfogyasztható halak minősége a sajtóban sugalmazott álláspontoktól eltérően – közölte Szűcs Lajos, a Magyar Országos Horgász Szövetség (MOHOSZ) elnöke pénteken az MTI-vel.