EUR: 334,79 Ft
CHF: 306,51 Ft
2019. november 13., szerda
Szilvia

Belföld

Pozitív fejlemény lenne Közép-Európának Weber megválasztása

Deák Dániel politológus szerint pozitív fejleményt jelentene Közép-Európának, ha Manfred Webert választanák az Európai Bizottság elnökének.

Deák Dániel kedden az M1 aktuális csatornán azt mondta, Weber bajor politikusként sokkal közelebb áll Közép-Európához, mint a bizottság mostani elnöke, Jean-Claude Juncker, aki nem ismerte ezt a térséget.


Ha Webert választják meg, akkor azok a viták, amelyek most fennállnak Közép-Európa és Brüsszel között, nagy valószínűséggel kompromisszumos úton megoldódnak majd – emelte ki a politológus.

Hozzátette: kérdés ugyanakkor, mennyit ad fel elveiből a bajor politikus, ha egyezkednie kell a balliberális pártokkal.


Az Európai Bizottság elnöki tisztségére szintén pályázó Alexander Stubb a junckeri vonalat képviseli, liberális, Emmanuel Macron francia elnök elképzeléseit szeretné megvalósítani. Jelölése akár szakadáshoz is vezethet az Európai Néppárton belül, bár a jelenlegi erőviszonyok szerint nincs esélye a csúcsjelöltségre – mondta Deák Dániel.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Karácsony Gyurcsány bábja

  Karácsony Gyurcsány bábja

  Karácsony Gergellyel a jövő helyett azok tértek vissza, akik a múltat akarják visszatalicskázni, a pénzt pedig ki – jelentette ki Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára az Országgyűlésben hétfőn.

 • Autós no-go zónákat hozna létre Karácsony

  Autós no-go zónákat hozna létre Karácsony

  Karácsony Gergely főpolgármester alacsony károsanyag-kibocsátású zónákat hozna létre Budapesten, ami a kijelölt területeken a gépjárművek nagy részének kitiltását jelentené – számolt be róla a Magyar Nemzet.

 • Gyárfás: Sajnálom Fenyőt

  Gyárfás: Sajnálom Fenyőt

  Kedden zajlott a Fenyő János meggyilkolásával kapcsolatos előkészítő tárgyalás, ahol Gyárfás Tamást felbújtóként hallgatta ki a Fővárosi Törvényszék.

 • Megdőlt az idei beruházási rekord

  Megdőlt az idei beruházási rekord

  Az idén már megdőlt a beruházási rekord, október végéig 62 nagy beruházásról kötöttek megállapodást, ami 9682 új munkahelyet jelent, ehhez a kormány 129 milliárd forint készpénztámogatást biztosított -közölte Szijjártó Péter  külügyminiszter.