2020. január 17., péntek
Antal, Antónia

Egyéb Nagykanizsa

Primák a prímák között

Dél-Zala tarolt az idei megyei Prima-gálán. A VOSZ zalai szervezetének díjátadóján Lubics Szilvia kanizsai ultramaratoni futó és a Lovásziban alkotó Károlyfi Zsófia festőművész fődíjat kapott, a Thúry Vitézlő Oskola közössége pedig különdíjat vehetett át.

A megyei Prima díjakat ezúttal Nagykanizsán adták át, két és fél órás gála keretében. A tíz jelölt között akadt több kiválóság is, aki a városhoz, a térséghez kötődik, így Lubics Szilvia Spartathlon-győztes ultramaratoni futó, aki idén az Atacama-sivatagot győzte le, a hagyományápolást és a magyarságtudat erősítését zászlajára tűző Thúry Vitézlő Oskola, a több mint 100 fiatallal foglalkozó Eraklin Táncklub Egyesület, amely városi táncos fesztivált is szervez minden esztendőben, Károlyi Zsófia festőművész és a Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola.


Díjazók és díjazottak. Balról-jobbra: Doucha Ferenc, Vörös András (Thúry Vitézlő Oskola), Lubics Szilvia, dr. Rashed Aref, Károlyfi Zsófia és Vaski János (Fotó: Gergely Szilárd)

Prima díjas lett Lubics Szilvia és Károlyi Zsófia, a harmadik Kincsem-szobrot pedig dr. Rashed Aref, a Zala Megyei Szent Rafael Kórház szívsebészetének főorvosa nyerte el, a Thúry Vizéző Oskola pedig különdíjat kapott.

A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének megyei szervezete már 13. alkalommal ismerte el a megye kitűnőségeit, a zalai díj ötlete a Demján Sándor által alapított Prima Primissima nyomán született. A VOSZ idén elhunyt elnökéről a Prima-gálán is megemlékeztek.


Az esten elismerték az év legjobb vállalkozásait is. Zala megye Év kereskedelmi vállalkozása a Magnetic Áruházak Kereskedelmi Kft., az Év nyomdája Asperján László egyéni vállalkozó, az Év szerszámkészítő vállalkozása Binder Zoltán egyéni vállalkozó, az Év fémipari vállalkozása a MA-SZIN Szinterező Kft., az Év építőipari kereskedő vállalkozása az Épforg Építő- és Tüzelőanyag Kereskedelmi Kft., az Év világítástechnikai kereskedő vállalkozása a KM Light Ipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft., az Év autóipari vállalkozása a  Moór Kereskedelmi és Szolgáltató Kft., az Év idegenforgalmi vállalkozása a Zala-Kraft Kereskedelmi Kft. lett.

A gálaesten Dénes Sándor, Nagykanizsa polgármestere azt mondta, csak akkor tudunk lépést tartani a rohanó világgal, ha támogató környezetet, értékazonos alapon élő szellemiséget teremtünk Magyarországon, a megyékben és minden településen. A Prima díj rangját a hitelesség mellett ez emeli magasra, tette hozzá. Cseresnyés Péter miniszterhelyettes, országgyűlési képviselő pedig arról beszélt, a mai társadalom egyik pillére a gazdaság, a másik pedig a kultúra, a tudomány, amely a VOSZ díjaiban találkozik. És ez a nem is annyira jelképes kézfogás Magyarország jövőbeli sikereinek fundamentuma.

Kapcsolódó Cikkek

 • A Vasember autója megfizethetetlen

  A Vasember autója megfizethetetlen

  A Vasember sztárja hatalmas népszerűségnek örvend a szuperhős film óta. Ennek megfelelően irdatlan összeget keresett a mozival, amiből jutott egy szuper járgányra is.

 • Tényleg ilyen rossz?

  Tényleg ilyen rossz?

  A budapesti szmogriadó tájékoztatási fokozatát hirdette meg a Főpolgármeseri Hivatal a múlt hét végén a szálló por légszennyezettségi szintje miatt.

 • Megtisztelő Győrben játszani!

  A magyar válogatott Lukács Viktória nyártól a Bajnokok Ligája-címvédő Győri Audi ETO KC kézilabdacsapatában folytatja pályafutását.

 • Nem hiteles, ha a baloldali többség vizsgálja a Lackner-féle korrupciós botrányt

  Nem hiteles, ha a baloldali többség vizsgálja a Lackner-féle korrupciós botrányt

  Ha igazak Lackner Csaba hangfelvételeken elhangzott állításai, mindenkinek távoznia kell a közéletből, aki érintett Kispest valaha volt legnagyobb korrupciós botrányában a Fidesz-KDNP szerint. Dódity Gabriella (Fidesz-KDNP) önkormányzati képviselő hangsúlyozta: a kormánypárti képviselők részt vesznek az önkormányzati tényfeltáró bizottság munkájában, de azt aggályosnak tartja, hogy az a baloldali összefogás alkotja a többséget, amelynek tagjaira Lackner Csaba terhelő állításokat fogalmazott meg.